Webzinner
Image default
Banen en opleidingen

Is Neuro Linguïstisch Programmeren hetzelfde als neurolinguïstiek?

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord. Het is een methodiek die je helpt om probleemsituaties (zoals privé als professioneel) te onderzoeken, anders te leren bekijken en aan te pakken. De verzameling technieken werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw geïntroduceerd door onderzoekers van de Universiteit van Californië. Voor kwalitatief hoogwaardige opleidingen Neuro Linguïstisch Programmeren, die geschikt zijn voor alle professionals die op een bepaalde manier met mensen werken, ben je bij organisatieadviesbureau RaVisie aan het juiste adres.

Neurolinguïstiek verwijst naar taalverwerving

De term Neuro Linguïstisch Programmeren lijkt verwarrend veel op de term neurolinguïstiek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de twee vaak met elkaar worden verward, ondanks het feit dat het hier over twee heel verschillende zaken gaat. Neurolinguïstiek houdt zich namelijk bezig met taalverwerving in de hersenen en de cognitieve processen die hieraan ten grondslag liggen. Neurolinguïstiek heeft dus niets met NLP te maken.

Met NLP stuur je jezelf op een effectievere wijze

In tegenstelling tot neurolinguïstiek houdt NLP zich niet bezig met taal, maar met drie verschillende factoren: de informatie die via onze zintuigen binnenkomt, de interne representaties die je hiervan maakt en de manier waarop deze je gedachte- en gedragspatroon beïnvloeden. Met een cursus NLP leer je technieken om je valkuilen te ontdekken en jezelf effectiever te sturen. Niet alleen helpen deze cognitieve strategieën in de communicatie met jezelf, maar ook in de communicatie met anderen.

Opleidingen voor professionals binnen de meest uiteenlopende beroepsgroepen

NLP werd in eerste instantie vooral binnen therapeutische contexten toegepast. In de loop der tijd breidde dit zich uit naar steeds meer domeinen, zoals verkoop, HR en onderwijs. De opleidingen die door RaVisie worden aangeboden zijn dan ook geschikt voor allerlei beroepsgroepen waarin men te maken heeft met mensen en communicatie. De opleidingen staan onder licentie van een van de grondleggers en worden internationaal erkend.

https://ravisie.nl/