Webzinner
Auto

Waarom bedrijven beter een auto kunnen leasen

Een wagenpark onderhouden voor uw bedrijf kan erg duur zijn, maar vaak hebt u wel degelijk éénof meerdere bedrijfswagens nodig voor uw bedrijfsuitvoering. Een bedrijfsauto leasen kan een uitkomst bieden. Tegenwoordig zijn er zoveel aanbieders waar u een auto kunt leasen dat u ruime keuze hebt uit verschillende auto’s en prijzen. Een ander voordeel van het leasen van een auto is dat de leasemaatschappij u alle administratieve rompslomp uit handen neemt. Daarnaast weet u vaak wat u maandelijks kwijt bent omdat veel leasecontracten uitgaan van een vast bedrag.

Wat houdt het leasen van een auto eigenlijk in?

Het leasen van een auto kunt u vergelijken met het huren ervan. In de praktijk werkt het als volgt: de  leasemaatschappij gaat een contract aan met uw bedrijf. Hierin wordt opgenomen dat de auto gedurende een bepaalde periode en tegen een bepaalde prijs aan uw bedrijf ter beschikking wordt gesteld. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Afhankelijk van wat er in het contract wordt opgenomen kunnen in het maandelijkse bedrag de volgende services zitten: wegenbelasting, verzekering, reparatie en onderhoud. Brandstof is altijd voor rekening van de klant.

Vergelijken loont

Wanneer u hebt besloten om een auto te leasen dan is het aan te raden om u online te oriënteren. Doordat er verschillende aanbieders zijn op de leasemarkt kunt u een bedrijfsauto rijden tegen een concurrerende prijs. Het loont zeker de moeite om verschillende aanbieders op het internet te vergelijken. Naast de mogelijkheid om een nieuwe auto te rijden bieden veel maatschappijen tegenwoordig de mogelijkheid om een tweedehands auto te leasen. Dit drukt natuurlijk de prijs en is erg geschikt voor een bedrijf met een kleine beurs. Door te vergelijken krijgt u de beste voorwaarden en een auto van uw keuze tegen de beste prijs.

Voor meer info : Waarom bedrijven beter een auto kunnen leasen