Webzinner
Auto

Een auto leasen is de ideale oplossing

Stel, je hebt voor je bedrijf of privé een nieuwe auto nodig, maar het benodigde aankoopbedrag nog niet op zak. Dan kun je een dure afbetalingsregeling aan gaan met je autodealer, met vaak toch nog een hoge aanbetaling, maar je kunt ook goedkoop auto leasen. In Nederland zijn tal van bedrijven gespecialiseerd op dit gebied, waardoor er stevige concurrentie heerst en je vrij eenvoudig via internet een leasemaatschappij met de juiste prijs-kwaliteitverhouding kunt achterhalen. Door goed te kijken naar de voorwaarden, omdat deze per maatschappij vrij sterk kunnen verschillen, en het aanbod aan auto’s, vind je snel de auto die bij jou past.

Tweedehands leasen

Die auto hoeft zeker niet nieuw te zijn. Leasen kan nog veel goedkoper worden als je een tweedehands auto least. Er zijn een aantal maatschappijen die zich met deze vorm van leasen bezighouden. Natuurlijk let je er voordat je het contract aangaat goed op dat de auto in goede staat is. Verder kan er eigenlijk weinig misgaan: verzekeringen en onderhoud zijn doorgaans bij de maandprijs inbegrepen, en als de auto onverhoopt stuk gaat, kun je al snel een nieuwe krijgen. Dat geeft toch net iets meer zekerheid dan een nieuwe auto kopen.

Goedkoop is duurkoop?

Kijk wel goed naar de voorwaarden die per bedrijf weer anders zijn. Soms lijkt een ‘leaseprogramma’ heel goedkoop, maar dan is er eigenlijk sprake van huurkoop. Je betaalt er dan zelf allerlei kosten naast, voor bijvoorbeeld onderhoud en reparaties. Aan het eind van de periode is de auto wel van jou, maar dan was je goedkoper uit geweest als je gewoon de auto had gekocht met behulp van een goedkope lening. Zorg dat je zeker weet dat het echt om leasen gaat en probeer ook in je omgeving na te gaan wat anderen voor ervaring met de betreffende maatschappij hebben. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Voor meer info : Een auto leasen is de ideale oplossing