Webzinner
Auto

Een Citroën Berlingo leasen, niet onverstandig

Als je op zoek bent naar een auto met veel ruimte, als je bijvoorbeeld veel spullen vervoert of vaak met het gezin onderweg bent, kun je kiezen voor een Citroën Berlingo. De aanschaf van een dergelijk model is vaak erg duur, maar je kunt ook een Citroën Berlingo leasen. Je beschikt dan enige tijd over het nieuwste model, uitgerust met de nieuwste techniek en het nieuwste comfort, zonder dat je de auto hebt aangeschaft. Het grote voordeel is dat leasen doorgaans een stuk goedkoper kan zijn.

Geen ingewikkelde financiën

Als je een eigen auto bezit, heb je aan de auto diverse onkosten. Je betaalt wegenbelasting, de verzekering en uiteraard het onderhoud. Heb je de auto op afbetaling gekocht en heb je daarvoor ook nog eens een lening afgesloten dan heb je zelfs nog meer administratieve rompslomp. Het is goed mogelijk dat je een Citroën Berlingo aanschaft voor zakelijk gebruik en dat brengt natuurlijk ook het nodige papierwerk met zich mee. Al deze verschillende kosten nemen de nodige tijd in beslag en kunnen vaak ook aan de hoge kant zijn. Als je ervoor kiest een auto te leasen, zullen deze kosten een stuk lager en gemakkelijk uitvallen.

Kosten voor de leasemaatschappij

De kosten voor wegenbelasting, onderhoud en verzekering worden betaald door de leasemaatschappij en zijn vaak een stuk lager dan wanneer je deze kosten voor een eigen voertuig betaalt. Een ander bijkomend voordeel van een leasewagen is dat veel leasemaatschappij aan het einde van het huurcontract de mogelijkheid bieden om de auto over te nemen. Als de Citroën Berlingo je dus goed is bevallen, kun je er bij sommige leasemaatschappijen voor kiezen de auto tegen een aangename prijs over te nemen. Kijk bij de aanschaf van een Citroën Berlingo dus altijd naar de mogelijkheid om te leasen.

Voor meer info : Een Citroën Berlingo leasen, niet onverstandig