Webzinner
Woning en Tuin

De boomwortels verwijderen

Het uitvoeren van een klus zoals boomwortels verwijderen kan erg tegenvallen. Zeker wanneer de boomwortels van een grote boomstronk of bamboe afkomstig zijn. Vergist u zich echter niet. Ook het verwijderen van de boomwortels van een kleine boom kunnen soms lastig te verwijderen zijn. Denk daarbij aan de boomwortels van een beukenhaag. Het verwijderen van bamboe boomwortels wordt tegenwoordig steeds vaker uitbesteed aan een extern bedrijf. Daarbij kan er gedacht worden aan een boomchirurg, een boomverzorger, een tuinman of een hovenier. Veel van die bedrijven zijn namelijk in het bezit van een stobbenfrees. Met zo’n stobbenfrees is het tamelijk eenvoudig om de boomwortels te verwijderen.

Boomwortels verwijderen met een stobbenfrees

De reden dat boomwortels vrijwel altijd met een stobbenfrees verwijderd worden is omdat een stobbenfrees flexibel werkt, vrijwel iedere tuin kan bereiken, diep in de grond kan werken en er na het verwijderen van de boomwortels niets afgevoerd hoeft te worden. De roterende frees, een ronddraaiende scherpe schijf voorzien van vlijmscherpe beitels, versnipperd namelijk al het hout. Daarbij is het voor een frees geen enkel probleem om in zwarte aarde, modder of zand te werken. Het enige nadeel van een stobbenfrees is dat er kennis nodig is om deze te bedienen. Veel mensen kunnen dan ook niet zelf een stobbenfrees huren om vervolgens de boomwortels te verwijderen. In de meeste gevallen wordt er dan ook een externe partij ingehuurd om de boomwortels en de boomstronk zelf te verwijderen.

Zelf de boomwortels verwijderen

U kunt natuurlijk ook proberen om zelf de boomwortels te verwijderen. In sommige gevallen is dat ook mogelijk. Daarbij is het allereerst van belang om de boomwortels bloot te leggen. Al het zand dient dan ook weggegraven te worden. Vervolgens kunnen de boomwortels met behulp van een bijl van de stronk losgeslagen worden. Zo kunt u de boomwortels één voor één uit de grond trekken en nadat de boomwortels eenmaal verwijderd zijn is het ook vaak vrij eenvoudig om de boomstronk uit de grond te tillen.

De kosten voor het verwijderen van boomwortels

Wat de kosten voor het verwijderen van boomwortels zijn is van verschillende factoren afhankelijk. Daarbij kunt u denken aan de dikte van de boomwortels maar ook de bereikbaarheid van de boomwortels. Boomwortels kunnen soms meters diep in de grond zitten. In zo’n geval is het noodzakelijk om de grond in zijn geheel uit te graven. Vanzelfsprekend kost dat meer tijd dan het verwijderen van boomwortels die oppervlakkig in de grond zitten. Tot slot zijn er andere factoren die invloed op de kosten hebben. Bijvoorbeeld het uurtarief van een bedrijf, eventuele voorrijkosten en de vraag of de boomwortels afgevoerd moeten worden of niet.

Goedkoop boomwortels verwijderen

Gelukkig kunt u altijd op een goedkope manier uw boomwortels verwijderen. Om dat te kunnen realiseren adviseren wij om bij verschillende bedrijven een offerteaanvraag in te dienen. Omschrijf daarbij duidelijk wat uw wensen en uw verwachtingen zijn. Indien de mogelijkheid er is kunt u ook foto’s van de boomstronk en de boomwortels maken. Maak ook foto’s van de omgeving zodat een bedrijf kan inschatten of er een stobbenfrees ingezet kan worden. Op basis van uw wensen en de verdere omschrijving zal het bedrijf een offerte voor u opmaken. U kunt vervolgens een overzicht van de prijzen maken en snel zien welke partij de meest voordelige prijs biedt. Zo kunt u altijd op een goedkope manier de klus laten uitvoeren.

Voor meer info : De boomwortels verwijderen