Webzinner
Image default
Woning en Tuin

Dit moet je weten over polycarbonaat kanaalplaat

Voor het klussen moet je altijd goede materialen hebben. Deze materialen moeten er namelijk voor zorgen dat je jarenlang kunt genieten van het project dat je gerealiseerd hebt. Een van de mogelijkheden die je hebt voor verschillende doeleinden is polycarbonaat kanaalplaat. Dit materiaal is voor een groot aantal doeleinden inzetbaar en kan daarom altijd een optie voor binnens- en buitenshuis zijn. Tevens wordt het met enige regelmaat ingezet voor schuren, stallen en magazijnen. Er zijn een groot aantal voordelen aan te behalen. Onderstaande informatie vertelt jou daarom alles wat je moet weten.

 

De polycarbonaat kanaalplaten voor extra veiligheid

Een polycarbonaat kanaalplaat is een variant waar je veel verschillende klussen mee uit kunt voeren. Het is namelijk goed te vergelijken met plexiglas, maar dan veel sterker. In tegenstelling tot plexiglas is polycarbonaat namelijk 250 keer sterker dan glas, terwijl plexiglas slechts 25 keer sterker is. Deze kanaalplaten inzetten als beglazing kan er dus voor zorgen dat je extra beveiliging hebt. Het zal daarom niet alleen bereiken dat je voorzien bent van glas, maar ook dat je kunt profiteren van alle eigenschappen en de hardheid die het met zich meebrengt. Dit maakt de kanaalplaten tevens multifunctioneel inzetbaar voor in en rond het huis.

 

De montage is altijd heel eenvoudig

De polycarbonaat kanaalplaten kennen nog veel meer voordelen. Zo is er altijd een eenvoudige montage te vinden. Je kunt er namelijk eenvoudig in boren en zagen is ook geen probleem. Je kunt de platen ook koud plaatsen. Er zullen namelijk geen scheuren op de vouwlijnen ontstaan. Daarbij kun je er ook voor kiezen om met hogere temperaturen te werken. Deze moeten dan warmer van 120 graden Celcius zijn. Alle temperaturen daaronder zullen namelijk geen verandering aanbrengen in de platen, omdat ze hiertegen bestand zijn. Je hebt hierdoor wel te maken met een vrijwel brandwerend materiaal.

 

De verschillen met massieve platen

Als laatste moet je ook nog weten wat het verschil is tussen de massieve exemplaren en de polycarbonaat kanaalplaat. De massieve platen lijken het sterkst op plexiglas. De kanaalplaten worden juist weer meer in samenhang gebracht met golfplaten. De platen zijn namelijk samengesteld uit verschillende lagen polycarbonaat. Hier zit een ruimte tussen, wat de sterkte omhoog brengt. Je hebt hierdoor altijd te maken met een sterke plaat tegen een voordelige prijs. Dit zorgt ervoor dat je altijd voorzien bent van goede materialen voor jouw eigen klusproject.