Webzinner
Image default
Groothandel

Kalkaanslag bij leidingen en machines lost u snel op met onthardingszout

Onthardingszout is een speciaal soort zout dat gebruikt wordt in een waterontharder. Dit wordt vaak gebruikt bij machines. Zonder een waterontharder kan er namelijk snel kalk op de leidingen komen. Kalk ontstaat als het water erg hard is. Onthardingszout onthardt het water waardoor het dus minder hard wordt. Minder hard water veroorzaakt ook minder kalk. Het gebruik van onthardend zout kan veel kalk gerelateerde problemen in machines oplossen én voorkomen.

Schaf speciaal zout aan

Bij H. van Namen B.V is er goede kwaliteit zout te koop dat geschikt is om te gebruiken in verschillende soorten machines. Dit zout werkt als een filter die stoffen die kalk veroorzaken eruit filteren. Zo krijgt kalk geen kans meer. Het is van belang dat voor deze processen speciaal onthardend zout gebruikt wordt. Andere soorten zout, zoals keukenzout, kunnen juist averechts werken. Zout dat te fijn is kan namelijk gaan klonteren, waardoor het niet goed oplost in de machine. Er ontstaat dan een laag zout in de machine en dat kan leiden tot problemen.

Een beter presterende machine die energie bespaart

Onthardingszout werkt zeer effectief tegen kalk. Waarom is kalk zo’n boosdoener voor machines? Bij te veel kalk kunnen er verstoppingen ontstaan in de machine. Dit zorgt ervoor dat de machine minder goed zijn werk kan doen. Doordat de machine harder moet werken, kost dit ook meer energie. Op de lange termijn kunnen machines hier zelfs kapot van gaan. Zulke grote reparties wilt u natuurlijk voorkomen.

Kies uw producten uit en bestel

Om een beter resultaat voor uw machines te garanderen, kunt u dus het best kalk tegengaan door onthardingszout te gebruiken. In de webshop van H. van Namen B.V worden er verschillende zouten aangeboden die geschikt zijn voor verschillende situaties. U kunt eenvoudig de juiste producten en hoeveelheden kiezen en deze daarna meteen bestellen. Kalk zal daarna nooit meer voor problemen zorgen.

https://www.vannamen.nl/