Webzinner
Bedrijven

De ontwikkeling in printers staat niet stil

Er is een ontzettend groot aanbod aan diverse printers op de markt vandaag de dag. Over het algemeen worden de huis-tuin en keuken printers het meest gebruikt. Gewoon om de spreekbeurt van je zoon of dochter uit te printen. Maar de technologie heeft niet stil gezeten er zijn echt een heleboel nieuwe soorten printers bij gekomen. Op je werk heb je waarschijnlijk al printers met allerlei verschillende soorten opties die meer kunnen dan dat eigenlijk noodzakelijk is. Ze werken op Wifi, zijn geheel draadloos, zijn te verbinden met je telefoon of tablet en ga zo maar door. Heel veel mensen zijn het waarschijnlijk eens met de stelling: ‘de inkt is altijd op als ik het nodig heb’. Door de opkomst van IOT zijn er al printers die uit zichzelf nieuwe inkt bestellen zodat je nooit meer zonder zit. Eigenlijk zijn er meer opties die nodig zijn, ook al zijn sommige toch échte heel handig. 

Naast normale printers zijn er ook een heleboel industriële printers ontwikkeld in de afgelopen jaren. Hoewel de meeste van jullie die dit lezen gelijk zullen denken aan 3-D printers is dit niet wat ik bedoel. Ik heb het voornamelijk over de printers die barcodes, logo’s en teksten printen. Neem als voorbeeld de continuous inkjet printer. Dit klinkt als een printer met een heleboel toeters en bellen die een veel te moeilijk naam heeft gekregen maar dat valt gelukkig mee. Het is een printer die bijvoorbeeld houdbaarheidsdata en logo’s print op producten. Op deze manier zijn de producten makkelijk te onderscheiden. Denk hierbij aan de man die in Duitsland het babyvoedsel heeft vergiftigd. Doormiddel van deze codes is het mogelijk om te achterhalen om welke producten en het gaat en in welke winkel deze producten liggen. Zo kan de producten ervoor zorgen dat deze producten niet meer verkocht worden.

De markt van coding and marking is groter dan je denkt. Kijk is op de website van KBA-Metronic en kom er achter wat voor printers er eigenlijk allemaal nog meer zijn.

 

 

Voor meer info : De ontwikkeling in printers staat niet stil