Webzinner
Image default
Bedrijven

Dit is wat je moet doen bij een stroomstoring

Een stroomstoring is natuurlijk heel erg vervelend. Als je last hebt van een stroomstoring dan is dat erg vervelend. Je kan geen gebruik maken van de stroom in je huis. Als je geen gebruik kan maken van de stroom in je huis dan kan je veel dingen in het huishouden niet meer doen. Je kan bijvoorbeeld de was niet meer doen, geen kleren meer strijken, niet meer koken, niet meer stofzuigen etc. Als je last hebt van een stroomstoring, dan is het belangrijk dat je weet wat je moet doen. Als je last hebt van een stroomstoring, dan zijn er een aantal stappen die je moet ondernemen.

Langs de buren gaan 

Als je een stroomstoring hebt dan is het belangrijk dat je eerst langs de buren gaat om te kijken of hun ook last hebben van de stroomstoring. Als de buren ook last hebben van de stroomstoring dan heb je waarschijnlijk last van een lokale storing. Als er een lokale storing is dan zit het probleem bij je lokale netbeheer. Bij een lokale storing is het belangrijk dat je het landelijke storingsnummer belt. Als je het landelijke storingsnummer belt dan wordt er een melding gedaan van de stroomstoring. Je kan ook meer informatie verkrijgen over de storing als je het landelijke storingsnummer belt.  

Achterhalen van de oorzaak

Als de buren geen last hebben van een stroomstoring dan zit de stroomstoring in je eigen huis. Als de storing in je eigen huis zit dan moet je achterhalen waar het probleem vandaan komt. Een stroomstoring kan veel verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk dat je kijkt of je apparaten geen defect hebben. Een apparaat met een defect is bijvoorbeeld een apparaat dat nat is geworden of een apparaat met beschadigde elektriciteitskabels. Het is ook belangrijk om te kijken of je geen overbelasting hebt veroorzaakt. Als je de oorzaak van de stroomstoring niet kunt achterhalen, dan is het handig om een elektricien in te schakelen.