Webzinner
Image default
Bedrijven

Regelmatig dak schoonmaken

Het is belangrijk om je dak regelmatig door een reinigingsbedrijf schoon te laten maken. Het dak is het onderdeel van het huis die het meeste te verduren krijgt. De meest voorkomende problemen zullen alle weersomstandigheden zijn. De foto’s na de afgelopen stormen heeft iedereen wel voorbij zien komen. Ook moet het dak stevig genoeg blijven om alle harde regenbuien en hagelstormen tegen te houden.

Dakpanelen worden over tijd poreus, wat onder andere lekkage kan veroorzaken. Met regelmatige en goede onderhoud kan vervanging van de dakmaterialen uitgesteld worden met vele jaren. Het reinigen is goedkoper dan vervanging of herstel, wat het een goede investering maakt.

 

Schade voorkomen

Vooral als er groene aanslag van mossen en algen zichtbaar wordt is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Mossen scheiden zuur af bij het groeien, wat zich kan invreten op de materialen van het dak. Ook de kleine wortels van mos kunnen schadelijker zijn dan je zou denken. Ze groeien in de poriën van het dak en wijd deze zo uit, waardoor er vocht in blijft zitten en er ‘s winters scheuren van vorstschade kan ontstaan. Als het dak wordt schoongemaakt zal de mos natuurlijk worden verwijdert. Ook wordt er gekeken of er schade aan het dak is.

 

Besparen en opleveren

Natuurlijk is het een mooier aanzicht als het dak van een huis schoon is, maar een goed onderhouden dak kan ook de waarde van een huis flink omhoog laten gaan. Het geeft een verzorgd aanzicht en het is het eerste wat je van een huis ziet.

Als het dak net is schoongemaakt, kunnen nieuwe mossen en algen zich minder snel en goed hechten aan het dak, waardoor de resultaten van het reinigen lang zichtbaar zullen blijven. Ook kan alles wat van het dak verwijdert wordt niet meer in de dakgoot belanden, wat verstoppingen hiervan voorkomt.