Webzinner
Image default
Auto's en Motoren

Zelf je Volkswagen classic in goede staat houden? Met hulp van Paruzzi lukt dat prima!

Authentieke onderdelen voor jouw VW zijn 24/7 online te bestellen in de Paruzzi shop. Er zijn parts voor de Volkswagen Type 3, Kever, Karmann Ghia, Kübel, Spijlbus, Panoramabus en T25 / T3 Bus. De voorraad bestaat uit meer dan een half miljoen items. Overweldigend veel inderdaad, maar je vindt snel wat je nodig hebt. Door aan te vinken welke auto je hebt, maak je een eerste selectie. Vervolgens zijn er een aantal hoofdgroepen om uit te kiezen. Bijvoorbeeld benzine, uitlaat, kachel; vooras, besturing; remmen, velgen. Iedere categorie is verder opgesplitst. Kijken we naar vooras, besturing dan zien we dat het volgende daaronder valt:

-vooras;

-voorwielophanging, remtrommel voor;

-voorwielnaaf, remschijf en draagarm,

-differentieel synchro;

-vering, stabilisators en schokbrekers;

-besturing;

-besturing Bus T25;

-stuurbekrachtiging;

-vooras bevestigingsdelen.

De subgroep besturing Bus T25 bevat onder meer spoorstangkogels van het merk Febi Bilstein; SCF moeren voor het stuur, wiellager en versnellingsbak en een tussenstuur-as kruiskoppeling van het eigen Paruzzi label. Als je op het rode balkje met de tekst ‘x dit filter verwijderen’ klikt, keer je weer terug naar de homepage.

Alles gevonden wat je zocht voor je Beetle? Nog een tip voordat je gaat sleutelen: check de technische info op paruzzi.com. Met de Kever motor calculator kun je een aantal zaken berekenen:

-compressie;

-deckhoogte;

-cc’s;

-cilinderinhoud.

Ook handig zijn de volgende tools: bouwjaar herkenning, motor herkenning, stroomverdeler / ontstekingstool en versnellingsverhoudingen calculator.

Om op de hoogte te blijven van het laatste technische nieuws, is er het Paruzzi Magazine. Deze online publicatie gaat nog een stapje verder dat hetgeen al op paruzzi.com staat vermeld. Zie het als een technische handleiding voor het klussen aan je Volkswagen. Het magazine is online te raadplegen en te downloaden (en printen als je dat handig vindt) in pdf-formaat. Het tijdschrift is een handig naslagwerk voor VW Classic fans. Er wordt ingegaan op merken als EMC (European Motor Company), onderdelen worden beschreven inclusief gegevens over de toepassing, je krijgt instructies, adviezen et cetera.

https://www.paruzzi.com/nl