Webzinner
Image default
Auto's en Motoren

Welke verzekering sluit naadloos aan bij je auto?

Een verzekering kan je heel veel kosten besparen. Het is dan echter wel belangrijk dat je een polis kiest die bij je wensen aansluit. Dat geldt in het bijzonder voor een verzekering voor je auto. Niet zelden zien we dat mensen denken een goede autoverzekering te hebben, maar dat in de praktijk blijkt dat ze onder- of oververzekerd zijn. Dat kan voor vervelende verrassingen zorgen en daarom is het goed om even te kijken of jij de juiste verzekering voor je auto hebt afgesloten.

We laten je zien hoe je kunt bepalen wat je nodig hebt en wat je niet nodig hebt. We zullen je ook meer vertellen over aanvullende verzekeringen zodat je niet alleen meer voordeel pakt, maar je ook meer gemak uit je verzekering zult halen.

Stap 1: kies een polis die bij de leeftijd van je auto past

Een autoverzekering is niet een vast gegeven. Je moet namelijk kijken naar de leeftijd van je auto om te bepalen wat je nodig hebt om je wagen goed te verzekeren. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Deze dagwaarde is belangrijk voor je verzekering omdat de deze bepaalt of het de moeite waard is om je wagen te repareren of niet in het geval je schade opgelopen hebt. De regel hierbij is dat hoe ouder je wagen is, hoe minder rendabel het is om schade te herstellen. Heb je een auto die ouder is dan tien jaar, dan is het vaak zelfs voordeliger om een andere auto te kopen dan om de opgelopen schade te herstellen.

Weet je de leeftijd van je auto niet precies? Geen nood. Kies je voor een autoverzekering Univé dan kun je op de site van deze verzekeraar een tool vinden waarmee je aan de hand van je kenteken de leeftijd in een mum van tijd kunt achterhalen.

Stap 2: de juiste basisverzekering kiezen voor je auto

Weet je eenmaal hoe oud je auto is, dan kun je er vervolgens een verzekering bij kiezen. Is je wagen nieuw of maximaal zes jaar oud, dan kun je het beste kiezen voor de allriskverzekering. Met deze polis kun je alle vormen van schade laten herstellen, dus ook wanneer je deze zelf veroorzaakt hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Heb je een auto van zes tot tien jaar oud, dan kun je beter voor de Univé WAPlus verzekering gaan. Voor deze verzekering betaal je maandelijks minder premie, maar je bent dan ook minder uitgebreid verzekerd. Je kunt er namelijk geen schade mee declareren die je opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk.

Schade als gevolg van brand, een aanrijding met een dier of een inbraak, kun je wel verhalen op je verzekeraar. Tot slot, heb je een auto van tien jaar of ouder, dan heb je voldoende aan de WA-basisverzekering. Dit pakket is voornamelijk bedoeld om aan je wettelijke plicht te voldoen om een verzekering te hebben.

Stap 3: kijk of je je verzekering wilt uitbreiden met aanvullingen

Een goede verzekering is volledig afgestemd op jouw wensen. Je kunt daarom je polis finetunen met behulp van aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht, maar wel de moeite waard. Veel mensen kiezen voor pechhulp. Dit is een pakket waarmee je altijd een monteur kunt invliegen op het moment dat je auto diensten weigert. De monteur zal kijken wat het probleem is en, indien mogelijk en veilig, het probleem gelijk voor je oplossen. Ben je vaak in het buitenland te vinden? Kijk dan ook of je pechhulp voor het buitenland aan je pakket wilt toevoegen. Zo sluit je vele risico’s uit, om over de stress nog maar te zwijgen.