Webzinner
Image default
Auto's en Motoren

Peugeot 108 viaBOVAG

{{external image}}

De Peugeot 108 is een miniklasse personenauto en een auto die Peugeot ontwikkelde samen met Toyota en Citroën.  De eerste Peugeot 108 werd in 2014 gepresenteerd. De Peugeot 108 is een auto die gebaseerd is op de Citroën C1 en de Toyota Aygo.

 

De innige samenwerking van Peugeot met Toyota en de Citroen

De beste keuze die je kunt maken is het kopen van een Peugeot 108 viaBovag. Dan koop je immers een zeer goed onderhouden Peugeot 108. Dan weet je dat je met een veilige en betrouwbare partner auto de weg op gaat.  De Peugeot 108 wordt gemaakt in Tsjechië en het deelt de onderdelen met de C1 en Aygo in de vorm van het chassis, de motor en de transmissie.  Je hebt bij de 108 de keuze uit een 2 of 3-cilinder uitvoering benzinemotor. Die motor is er in 1.0 VTi met 68 PK en in de vorm van een 1.2 liter met 82 PK. De Peugeot koop je als drie- of vijfdeurs. De concurrentie is overigens best groot in dit segment met onder andere de Chevrolet Matiz, Daihatsu Cuore, de Fiat Panda en de Ford Ka.

Nu wordt alles wat met auto’s te maken heeft eens anders belicht

Over de miniklasse auto’s gesproken. Onlangs was daar een leuke verhaal over te lezen op een autblog, Autodromen geheten. Het blog wijkt af van het stereotiepe blog met veel motorische informatie over de auto’s en veel cijfers. Dit blog zet je op het spoor van een auto, laat je de nieuwste auto must haves zien en belicht een andere kant van de auto en alles wat er met de auto te maken heeft. De onderwerpen zijn verrassend en relevant en de reportages geven een eerlijk beeld van wat er op de automarkt beschikbaar is.