Webzinner
Image default
Auto's en Motoren

Heeft u ooit gehoord van chiptuning en de bijkomende voordelen?

Als echte autoliefhebber is het logisch dat u alles uit uw auto wilt halen. De maximumsnelheid, zo zuinig mogelijk rijden en dat allemaal zo comfortabel mogelijk. Dit lijkt vanzelfsprekend wanneer u een nieuwe auto koopt, maar er is echter nóg meer mogelijk. Heeft u bijvoorbeeld ooit gehoord van de mogelijkheden van chiptuning?

Hoe gaat chiptuning in zijn werk?

De meeste auto’s worden aangestuurd door een Electronic Control Unit, die beter bekend staat als de ECU. Deze regelt continu de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Deze worden in de fabriek afgesteld tot een bepaalde hoeveelheid, maar dit is vaak niet de maximale belasting die de motor aankan. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van chiptuning, worden er kleine aanpassingen gedaan aan de software van de ECU, om zo speling te creëren tussen de ruimte tussen de ingestelde hoeveelheid en de maximale hoeveelheid die de motor aankan.

Van chiptuning tot eco-tuning

Dit klinkt misschien allemaal een beetje riskant, maar dat is het absoluut niet. Het is enkel een optimalisatie van uw motor. Zo zijn er bij chiptuning nog verschillende mogelijkheden voor uw auto. Zo kan middels deze tuning de snelheid van uw auto verhoogd worden, maar het is ook mogelijk om uw auto zuiniger te laten rijden. Het zuiniger laten rijden van uw auto wordt gedaan middels eco-tuning. Hierdoor kunt u tot wel 20% op uw brandstofverbruik besparen! Maar, waar vindt u een ervaren specialist in chiptuning of eco-tuning die dit allemaal voor u mogelijk kan maken? Daarvoor kunt u terecht bij Chip Performance. Deze specialisten helpen u graag bij het optimaliseren van uw auto, zodat u er nóg meer plezier van kunt beleven. Daarnaast behoudt u nog steeds de garantie op uw auto wanneer u hier uw auto bij dit bedrijf laat chiptunen. Dus, waar wacht u nog op?

https://www.chipperformance.nl/