Webzinner
Woning en Tuin

Wat kost een hovenier per uur?

Net als een tuinman gebruikt een hovenier vaak een prijs per uur. Omdat de hoogte van de kosten verschillen en mensen voordat ze een hovenier inhuren vaak erg benieuwd zijn wat een hovenier kost zitten zijn met de vraag: wat kost een hovenier per uur? Op deze pagina geven we uitleg hoe de prijs van een hovenier tot stand komt, welke factoren een rol spelen in de kostenbepaling, welke methodes een hovenier nog meer hanteert om de prijs aan de klant te presenteren en geven wij u tips hoe u op de kosten van een hovenier kunt besparen.

Hoe een hovenier tot een prijs per uur komt is afhankelijk van verschillende factoren. De meest bekende zijn de voorrijkosten, overheadkosten, kosten voor het onderhoud aan gereedschappen, machines en personeelskosten. Daarnaast speelt de complexiteit van de klus, uw wensen en behoeften en de bereikbaarheid van de tuin een rol bij het berekenen van de prijs per uur. Het kan dan ook goed zijn dat een hovenier voor een simpele klus een lagere prijs per uur hanteert dan voor een klus die een stuk complexer is.

Wanneer rekent een hovenier een prijs per uur?

Niet voor alle klussen zal een hovenier een prijs per uur hanteren. Naast de prijs per uur kan het goed zijn dat een hovenier op basis van een offerte werkt. Wanneer een hovenier wordt ingehuurd voor het uitvoeren van tuinonderhoud is de kans het meest groot dat er een prijs per uur gehanteerd wordt. Vooraf zal de hovenier wel een inschatting van het aantal werkuren maken zodat u alvast een beeld van de kosten heeft.

Wanneer werkt een hovenier op offertebasis?

Bij middelgrote tot zeer grote klussen is het gebruikelijk dat een hovenier op offertebasis werkt. Dat biedt aan de ene kant een zekerheid voor de hovenier en aan de andere kant schept dat duidelijkheid voor u als opdrachtgever. Tegelijkertijd kent deze manier van werken voor beide partijen een risico. Voor de opdrachtgever bestaat het risico dat hij of zij te veel betaalt wanneer het ingeschatte werk toch blijkt mee te vallen. Voor de hovenier bestaat het risico dat hij of zij de te verrichten werkzaamheden te laag heeft ingeschat en uiteindelijk niets aan de klus zal verdienen.

Vergelijk prijzen zodat u de kosten bij het inhuren van een hovenier laag kunt houden

Een handige bespaartip is het vergelijken van de prijzen wanneer u een hovenier gaat inhuren. Benader verschillende hoveniers in uw eigen regio, omschrijf uw wensen zo goed mogelijk en vraag de hoveniers om een offerte op te maken. Zodra u de offertes ontvangen heeft kunt u de prijzen eenvoudig met elkaar vergelijken.

Voor meer info : Wat kost een hovenier per uur?