Webzinner
Image default
Particuliere dienstverlening

Met online scheiden gaan jullie makkelijk en snel uit elkaar

Als jullie hebben besloten uit elkaar te gaan en je wilt dit snel regelen, kun je online scheiden. Zo bespaar je ook nog op de kosten en versnel je tegelijkertijd het proces. Van elkaar scheiden is nooit leuk, maar als het moet gebeuren is het belangrijk dat je met zorg te werk gaat en met een goed gevoel uit elkaar gaat. Een heldere communicatie zonder onnodige tussenpersonen scheelt je een hoop gedoe. Met een online echtscheiding is dat mogelijk. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden van online scheiden.

De voordelen van een online echtscheiding

Door online te scheiden kun je veel informatie zelf opzoeken, het internet biedt daar alle ruimte voor. Om die reden heb je minder snel een mediator, advocaat of rechter nodig. Op die manier kun je dus besparen op zowel de kosten als de tijd die nodig is. Een ander voordeel bij een online scheiding is dat je zelf bepaalt op welke manier je het best met elkaar communiceert. Dat kan bijvoorbeeld telefonisch, maar ook per post of zelfs in een WhatsAppgroep. Als de communicatie maar helder is voor beide partijen.

Profiteer van een subsidieregeling

Je bent in de meeste gevallen minder geld kwijt bij online scheiden omdat je gebruik kan maken van een subsidieregeling. Bij de Echtscheidingswinkel kun je zien of jullie in aanmerking komen. Je kunt bij hen tevens direct een online scheiding aanvragen. Mocht je niet in aanmerking komen voor een subsidie, dan wordt er een vast bedrag aangehouden, ongeacht de duur van het proces.

Ontdek de werkwijze

Als jullie allebei de aanvraagformulieren hebben ingevuld, wordt er zowel gezamenlijk als individueel contact opgenomen met beide partijen. De specialisten van Echtscheidingswinkel begeleiden jullie door het proces en zorgen ervoor dat de afspraken correct worden genoteerd. Ook wordt de alimentatie berekend en komen de stukken bij de rechtbank terecht. De echtscheiding wordt vervolgens bij de gemeente ingeschreven en binnen een paar weken is het online scheiden afgehandeld. Zo zijn jullie beide klaar voor een nieuwe start.

https://www.echtscheidingswinkel.nl/