Webzinner
Image default
Onderwijs

Wat is een opleiding lean green belt?

Om te weten wat een opleiding lean green belt is, moet je eerst weten wat het de methode is. De methode zorgt ervoor dat je binnen je bedrijf processen kan verbeteren met behujp van Lean methoden en tools. De belangrijkste dingen die je leert tijdens zo’n opleiding zijn de verschillende soorten afval. De focus ligt op het analyseren van data in je bedrijf. Zo kun je problemen die zich op de werkvloer voordoen snel herkennen en oplossen, dit komt ten goede voor je bedrijf. Een opleiding Lean green belt zorgt er niet alleen voor dat je zakelijke leven beter wordt, het zorgt er ook voor dat je persoonlijke leven verbeterd. Deze twee hebben namelijk veel invloed op elkaar. De opleiding Lean green belt, duurt twee dagen en binnen die twee dagen kom je veel te weten over de Lean-filosofie en de methodologie.

Wat zijn de voordelen van zo’n opleiding?

Zo als net al is beschreven zorgt het volgen van een opleiding ervoor dat je beter wordt in het oplossen van problemen en het analyseren van problemen. Vooral dat laatste is ernorm belangrijk, want als je iets analyseert dan zal het niet snel een tweede keer gebeuren.

Wat leer je tijdens een opleiding?

Tijdens de opleiding verbeter je veel vaardigheden die je op de werkvloer gebruikt. Denk aan Faciliteren, presenteren en communiceren. Vooral dat laatste is erg belangrijk, want de basis van elke relatie ligt bij het communiceren. Je hebt non verbale communicatie en je hebt verbale communicatie. Bij verbale communicatie breng je de boodschap over met woorden, dit is over het algemeen niet zo moeilijk. Maar wat veel mensen niet weten is dat non-verbale communicatie veel belangrijker is. Enkele dingen die je vaak onbewust doet met non-verbale communicatie is:

–        Je gedrag

–        De houding die je tijden een gesprek aanneemt

–        Je stemvolume

–        De stemklant

–        En je gezichtsuitdrukking

Al deze dingen hebben veel meer invloed op je partner dan je zou denken. Tijdens een opleiding Lean Green Belt leer je waarom.

Voor meer info : Wat is een opleiding lean green belt?