Webzinner
Image default
Onderwijs

Taalvaardigheid verbeteren: hoe doe je dat?

Wil je je taalvaardigheid verbeteren? In deze blog vertellen wij hoe je dit kunt doen. 

Bepaal je niveau 

Voordat je begint is het belangrijk om te weten op welk niveau je je momenteel begeeft. Dit kun je bepalen door een korte niveautest te doen. Bij Babel kun je een 1-urige test doen voor de talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans. Nadat de test beoordeeld is door een van de taaldocenten weet je over welk taalniveau je beschikt. 

Bedenk hoe je je taalvaardigheid wil verbeteren 

Nu je niveau bekend is, kun je de volgende stap zetten. Eerst is het belangrijk om te bedenken hoe jij je taalvaardigheid wilt verbeteren. Wil je een intensieve of een normale taalcursus volgen? Of wil je zelfstandig een taal leren? Wanneer je een taal goed wilt leren begrijpen in zowel spraak als schrift is het belangrijk dat je enige vorm van begeleiding hebt in dit proces. Een docent geeft tips over onder andere uitspraak en andere zaken. 

Cursus Nederlands 

Woon of werk je al een tijdje in Nederland en wil je je taalvaardigheid verbeteren?. Dit kan door middel van een cursus Nederlands. Test van tevoren wel altijd je niveau zodat je zeker weet dat je instroomt op het juiste niveau. 

Cursus Spaans 

Wil jij jouw Spaans verbeteren? Volg dan een 9 weken durende cursus Spaans bij Babel. Stroom in op jouw niveau en ontwikkel jezelf door te investeren in het perfectioneren van jouw Spaanse taalvaardigheid. 

Wanneer beheers ik een taal? 

Het is lastig om te zeggen wanneer je een taal nou echt beheerst. De een vindt dat al na een basis taalcursus, de ander pas wanneer je met een taal bent opgegroeid. In Nederland is het gemiddelde taalniveau B1. Mensen die Nederlands als vreemde taal leren kunnen dus na een cursus B1 met de grootste groep Nederlanders goed communiceren.