Webzinner
Image default
Mode en Kleding

Tips voor een geschikte bh

Tips voor een geschikte bh

 

Een geschikte bh vinden is vaak een stuk vervelender dan je zult denken. Het is namelijk niet alleen de maat waar je rekening mee moet houden, maar ook met de pasvorm en je eigen vormen. Kortom, een flinke uitdaging dus om een geschikte bh te vinden. Het is immers ook niets iets waar we ons iedere dag mee bezighouden. De kans dat jij als vrouw een aantal bh’s in de kast hebt liggen, die er waarschijnlijk al flink wat jaartje liggen is natuurlijk vrij groot. Een bh is namelijk niet iets wat je jaarlijks opnieuw koopt. Vooral niet wanneer je er een paar hebt en deze afwisselt, kan het soms wel een paar jaar duren voordat je een nieuwe nodig hebt.

 

Laat je borsten opmeten

 

Vooral wanneer je al een tijdje geen nieuwe bh hebt aangeschaft, is het verstandig je borsten eerst eens te laten opmeten. Dit kun je thuis doen, maar ook in de winkel is het binnen een paar seconden gebeurt. Breng hier echter wel de schifting in aan of je zoekt naar een normale bh, sport bh of wellicht om medische redenen genoodzaakt tot het dragen van een compressie bh. Je zult zien, dat er namelijk wel degelijk een verschil zit tussen de verschillende soorten bh’s. Een sport bh zal immers een stuk strakker horen te zitten dan een normale bh. De reden is uiteraard dat je niet wilt dat je borsten tijdens het sporten te veel kunnen bewegen.

 

Laat je adviseren

 

Bij het alleen op laten meten ben je er natuurlijk nog niet. Want nu je weet welke maat of je hebt, wil dat nog niet direct zeggen dat je ook weet welke bh je moet kiezen. Het is dus verstandig om advies te vragen van iemand in de winkel. Vaak kan een medewerker in je winkel tot andere inzichten komen simpelweg om het feit diegene je niet kent. Ze zal een medewerker dus altijd met een frisse blik naar je kijken, terwijl je zelf vaak vastgeroest bent in oude gewoontes. Wanneer je genoodzaakt bent tot het uitzoeken van een bh om medische redenen, dan is het natuurlijk extra van belang om er iemand met kennis van zaken bij te halen. Enkele voorbeelden hiervan zijn een prothese bh of anita care bh. Je zult zien, dat wanneer je advies van de medewerker ter harte neemt, je uiteindelijk geslaagd en wel dingen winkel uit zult lopen.