Webzinner
Image default
Mode en Kleding

Regenwerkkleding nodig? Hier moet u op letten!

In Nederland kan het weer veel kanten opgaan. Daarom is het een verstandige keuze om kleding te hebben die bestendig is tegen het wisselvallige weer. Voornamelijk als je regelmatig buiten moet werken is goede regenkleding als werkkleding absoluut onmisbaar. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij regenwerkkleding?

Bescherming

Het belangrijkste waar regenwerkkleding voor moet dienen is de bestendigheid tegen de regen. Helaas is dat zo makkelijk nog niet, want het is belangrijk dat de kleding niet te warm en niet te koud is. Het zou in ons kikkerlandje immers goed kunnen dat het weer plotseling een hele andere kant opgaat. Ook daar moet je op voorbereid zijn omdat het belangrijk is voor een gezonde werksfeer om het personeel droog en warm te houden. De kleding moet dus voor elk seizoen optimale bescherming hebben tegen de regen!

Zichtbaarheid

Naast een goede bescherming tegen de regen is ook zichtbaarheid een belangrijke factor voor de regenwerkkleding. Als het personeel veel te maken krijgt met (gevaarlijke) situaties in het verkeer is het een goede beslissing om werkkleding te kiezen met reflecterende elementen, zodat de werknemers goed opvallen. Veiligheid gaat immers voorop!

Uiterlijk

Ten derde kan het ook van belang zijn dat het personeel goed voor de dag komt. Zo kan je de regenwerkkleding bedrukken met een logo van het bedrijf of een pakkende slogan waarmee mensen je bedrijf herkennen. Ook is het een mogelijkheid om de kleding de kleuren van je bedrijf te geven. Door de regenwerkkleding te personaliseren komt het personeel representatief voor de dag en maak je meteen reclame voor je bedrijf!

Kwaliteit

Het is misschien een minder belangrijke factor, maar je wil wel graag kleding kopen die goed is. Om die reden is het een verstandige beslissing om te letten op de kwaliteit en hoe comfortabel de kleding is. Als de kwaliteit laag is, kan het mogelijk zijn dat de kleding vaak vervangen moet worden. Daarnaast is het belangrijk voor de tevredenheid van het personeel dat de kleding ook comfortabel zit. Veel regenjassen kunnen vrij zwaar en oncomfortabel zijn door de regenbestendige stof. Het is dus niet onverstandig om ook daar goed naar te kijken.

Al met al zijn er dus een paar belangrijke factoren om op te letten bij goede regenwerkkleding. Bestendigheid tegen de regen is het meest van belang, maar ook zichtbaarheid is belangrijk; zowel op het gebied van veiligheid als marketing. En als tevredenheid van het personeel ook een prioriteit is, kan het ook verstandig zijn om te letten op de kwaliteit en comfort van de kleding!