Webzinner
Image default
Dienstverlening

Wat zijn de oorzaken van een verstopt riool?

Wat zijn de oorzaken van een verstopt riool?

 

 

Image Source: FreeImages‍

Een verstopt riool is een van de meest voorkomende loodgietersproblemen waar huiseigenaren mee te maken krijgen. Een verstopt riool wordt voornamelijk veroorzaakt door insecten, haar en zelfs kleine hoeveelheden vet. Dit soort verstoppingen in het afvoersysteem ontstaat omdat elk van deze stoffen een ophoping van overtollig materiaal veroorzaakt dat niet gemakkelijk door de leidingen stroomt en ernstige schade kan veroorzaken als er niet snel iets aan wordt gedaan. Er zijn verschillende oorzaken voor een verstopte riolering, die meestal voortkomen uit een onderliggend probleem met het sanitair of afvoersysteem van uw huis. Het volgende artikel zal u helpen de belangrijkste boosdoeners te identificeren, zodat u actie kunt ondernemen om ze aan te pakken voordat ze een groter probleem worden op de weg.

 

 

Wat veroorzaakt een verstopt riool?

De meeste verstoppingen in afvoeren worden veroorzaakt door overtollig vet en olie, daarom worden deze materialen vaak “doorspoelbare stoffen” genoemd. Verschillende soorten vetten, oliën en vetten kunnen verstoppingen veroorzaken in woningen door hun verschillende vastheid. Om een afvoer te ontstoppen, moet u de oorzaak van de verstopping vaststellen en maatregelen nemen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt. Enkele oorzaken van een verstopt riool zijn hieronder opgesomd. – Boomwortels en andere bodembedekkers: Boomwortels zijn berucht voor het veroorzaken van verstoppingen in rioolbuizen, omdat ze zich vaak onder de grond bevinden. Hoewel er niets mis is met een boom in uw achtertuin, kunt u overwegen een paar bomen aan de voet van uw afvoer te planten om verstoppingen te voorkomen. – Verstoppingen door dierlijk afval: Dieren kauwen vaak graag op plastic, wat kan leiden tot verstoppingen in rioolbuizen. Het is niet ongewoon dat huisdieren per ongeluk een klein stukje plastic inslikken dat in hun darmen terechtkomt. Als u honden of katten hebt, kunt u opletten of ze plastic zakjes, wikkels of speelgoed hebben ingeslikt. – Vet, verf en boomwortel opbouw: Dit soort verstoppingen wordt vaak veroorzaakt door een teveel aan vet dat zich ophoopt in uw leidingen. Dit kan gebeuren als u vet of voedsel op vetbasis niet goed weggooit.

 

Toiletverstoppingen en regelmatige verstoppingen

Als uw toilet regelmatig verstopt raakt en lekt, hebt u waarschijnlijk een verstopping in uw leidingen. Als dit het geval is, wilt u de leidingen ontstoppen en voorkomen dat ze opnieuw verstopt raken. Problemen met uw toilet komen vaak voor om de volgende redenen: Mogelijk spoelt u vast afval niet goed door.

 

Boomwortels en andere bodembedekkers

Verstoppingen door boomwortels komen verrassend vaak voor en kunnen uiteenlopende oorzaken hebben. Veel boomwortelverstoppingen worden veroorzaakt door boomwortels die in de grond onder uw woning groeien. Als er een boom in uw achtertuin groeit, moet u maatregelen nemen om te voorkomen dat boomwortels uw rioolbuizen beschadigen. Als er een boom in uw riolering groeit, is het waarschijnlijk dat er boomwortels zijn die de waterstroom in uw leidingen blokkeren. Het is belangrijk om te leren hoe u verstoppingen door boomwortels die in uw rioolbuizen groeien, kunt herkennen en verwijderen. Als u de verstopping niet verwijdert, zal het rioolwater terugstromen in het afvoersysteem van uw huis en mogelijk uw apparaten en vloeren ruïneren.

 

Verstoppingen veroorzaakt door dierlijk afval

Als je een dier hebt dat graag graaft, is de kans groot dat je een verstopping in je leidingen hebt, veroorzaakt door dierlijke uitwerpselen. Als u een dier hebt dat in uw tuin poept, kunt u overwegen de verstopping handmatig te verwijderen of een professional in te huren om dit voor u te doen. Als u thuiskomt en merkt dat uw toilet overloopt, kan dat het gevolg zijn van een verstopping door dierlijke uitwerpselen. Dit is een veel voorkomend probleem dat kan worden voorkomen door de verstopping handmatig te verwijderen of door een vakman in te schakelen.

 

Vet, verf en boomwortel opbouw

Vetafzetting aan de binnenkant van uw leidingen is een andere veel voorkomende oorzaak van een verstopte afvoer. Dit type verstopping ontstaat meestal doordat vet in uw leidingen wordt gespoeld wanneer u uw gootsteen of vaatwasser gebruikt. Ook verf die in uw afvoerbuizen achterblijft kan een verstopping veroorzaken. Als u bruine of zwarte ophopingen in uw afvoerbuizen ziet, moet u deze onmiddellijk ontstoppen, zodat u niet eindigt met een riooloverstroming in uw huis.

 

Andere oorzaken van een verstopte afvoer.

Er zijn een aantal andere oorzaken van een verstopte afvoer waar u rekening mee moet houden. Als u vermoedt dat een van deze oorzaken uw probleem veroorzaakt, moet u actie ondernemen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt. – Slangverstopping: Als u een tuinslang hebt die steeds verstrikt raakt, kan deze de afvoerpijpen verstoppen. U moet de slang naar beneden halen en hem ontwarren, zodat hij niet langer uw afvoerpijpen verstopt. – Boomwortels die in de leidingen groeien: Als u wortels in uw leidingen ziet groeien, is het waarschijnlijk dat de wortels de waterstroom blokkeren. U moet onmiddellijk stappen ondernemen om de wortels te verwijderen, zodat uw leidingen niet beschadigd raken. – Bevroren leidingen: Bij extreem koud weer kunnen leidingen bevroren raken, waardoor het water in uw leidingen terechtkomt. Als uw leidingen verstopt zijn, moet u de stekker uit het stopcontact halen en wachten tot de temperatuur stijgt voordat u probeert de verstopping te verhelpen.

 

Conclusie

Wanneer uw toilet of afvoerpijpen verstopt raken, kan dit ernstige schade veroorzaken aan het sanitair en de afvoer van uw huis. In extreme gevallen kan dit leiden tot verstoppingen in het afvoersysteem van uw huis en geruïneerde vloeren door overstromingen. Als u vermoedt dat een van de oorzaken van een verstopte afvoer uw probleem veroorzaakt, moet u actie ondernemen om te voorkomen dat het zich opnieuw voordoet. Dit zal u helpen ernstige schade aan uw huis sanitair en drainage systeem te voorkomen. De eerste stap is het ontstoppen van uw toilet en afvoerleidingen met behulp van een ontstopper en/of vod. Als dit niet werkt, moet u actie ondernemen om toekomstige verstoppingen te voorkomen. De beste manier om een verstopte afvoer te voorkomen is te voorkomen dat het probleem zich voordoet. Door de belangrijkste oorzaken van een verstopte afvoer te identificeren en actie te ondernemen om te voorkomen dat ze zich opnieuw voordoen, kunt u de schade voorkomen die een verstopte afvoer kan veroorzaken aan het sanitairsysteem en de afvoer van uw huis. Laat jij je riool onstoppen in Rotterdam?

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-rotterdam/