Webzinner
Image default
Dienstverlening

Letselschade door een ongeval

Thomas van Dijk is een ervaren advocaat whiplash, hondenbeten, medische fouten, verkeersongelukken en arbeidsongevallen. Aanmelden letselschade doet u op zijn site.

Gebeten door een hond

Het komt helaas veel voor: iemand wordt op straat plotseling gebeten door de hond van een vreemde. Met als gevolg lichamelijke verwondingen en een diepe angst voor honden. Er is dus sprake van fysieke én mentale schade. Op beide vlakken kan een claim worden neergelegd bij de eigenaar van het dier. In de Nederlandse wet is geregeld dat in veel gevallen een hondeneigenaar verantwoordelijk is voor het gedrag van het beest. De hondenbezitter kan dus aansprakelijk worden gesteld. Het is aan de verzekeraar om een vergoeding te betalen aan het slachtoffer. Een post die hierbij niet over het hoofd mag worden gezien, is de materiële schade. Denkt u aan een kapotte broek, jas of trui.

Bedrijfs- of arbeidsongeval

Wordt onder werktijd letselschade opgelopen dan spreken we van een bedrijfs- of arbeidsongeval. Bij zo’n ongeluk kan een hele reeks schadeposten ontstaan. Allereerst schade die direct zichtbaar is, maar ook schade op de middellange en lange termijn. Een voorbeeld: de medische kosten. Het inkomen daalt mogelijk. Misschien kan iemand voortaan minder uren of helemaal niet meer werken. Ook komt het voor dat het letselschadeslachtoffer nog wel in staat is te werken, maar niet meer in dezelfde functie als voor het ongeval. Naast het van verlies aan inkomen kan sprake zijn van minder werkplezier. Soms moeten hulpmiddelen (een prothese, wandelstok, rolstoel, speciale bril et cetera) aangeschaft worden. Het slachtoffer heeft recht op vergoeding van al deze soorten schade. Het uitrekenen ervan is een ingewikkelde klus. Zo moet bijvoorbeeld rekening worden gehouden met inflatie, rente en rente op rente.

Verkeersongevallen

Verkeersongevallen vormen een groot deel van alle letselschadezaken in ons land. Aanrijdingen met auto’s, motoren, scooters, brommers, brommobielen en fietsen komen veel voor. Het aantal ongelukken met e-bikes blijft maar stijgen. In 2019 waren er 18.298 ongelukken. In 2022 21.455. Waren het aanvankelijk met name 55-plussers, tegenwoordig belanden steeds meer jongeren op de Spoedeisende Hulp.

https://www.letselschadeadvocaatvandijk.nl/