Webzinner
Image default
Dienstverlening

Eén injector vervangen of direct alle verstuivers verwisselen?

De injector van uw dieselauto staat in verbinding met de brandstofkamer en is ervoor om de brandstof op het juiste moment in de motor cilinders te spuiten. Er wordt wel eens gezegd dat wanneer er één injector aan vervanging toe is, de rest het beste ook meteen vervangen kan worden. Dit hoeft echter lang niet altijd het geval te zijn. Baseert u uw beslissing enkel op de vakkundige blik van een professional op dit gebied, zoals Bosmans Diesel Service. Het bedrijf werkt met elk denkbaar dieselsysteem en beschikt over de nieuwste testbanken om alle systemen mee te kunnen testen, zelfs de nieuwste generatie dieselsystemen.

Testen is weten

Vraagt u zich af of het vervangen van een injector noodzakelijk is, dan laat u het beste meteen alle verstuivers testen. U wilt namelijk te allen tijde voorkomen dat u een van de injectoren verwisselt terwijl ook een andere aan vervanging toe is en u dus vlak daarna weer met een probleem te maken krijgt. Uiteraard controleert de bovengenoemde in Bergeijk gevestigde professional uitvoerig alle injectoren wanneer u uw wagen ter controle aanbiedt. Een vakkundig opgeleide en ervaren medewerker gaat daarbij ook altijd na wat de exacte oorzaak van een eventueel defect is, zeker wanneer deze zich ruim voor de 150.000 kilometer op de teller voordoet. Blijft een oorzaak bestaan, dan zal elke vervangen injector namelijk binnen afzienbare tijd weer reparatie behoeven.

 

Reiniging, reparatie of vervanging

Bosmans Diesel Service is dé specialist in het testen en vervangen van injectoren. De vakkundige medewerkers zullen enkel een injector vervangen wanneer deze de daadwerkelijke oorzaak van het probleem is. Ook wordt er bekeken of er slechts één of meerdere injectoren aan vervanging toe zijn. Voor het testen maakt men gebruik van een ASNU testbank. Functioneert een injector niet, dan zal deze eerst middels ultrasone reiniging worden schoongemaakt. Is dit niet voldoende, dan gaat men over tot reparatie. Blijkt dit niet mogelijk, dan wordt de injector vervangen.

https://bosmansdieselservice.nl/