Webzinner
Dienstverlening

Tot Hoeveel Moet Een Leider Bereid Zijn Te Doen?

Echte leiders moeten altijd bereid zijn om dat ene stapje extra te zetten. Dit betekend doorzetten wanneer anderen opgeven, de aandrang om meer te willen doen, en de focus en toewijding behouden. Het is moeilijk vast te stellen war iemand wilt, en hoever hij daar voor wilt gaan, totdat het daadwerkelijk zo ver is.

Maar met een positieve doorpak mentaliteit, gecombineerd met een continue consistente bereidheid om een echt verschil te maken, kom je een heel eind! Laten we eens kijken hoe een leider moet doen en wilt doen en hoe ver jij zult gaan wanneer de tijd rijp is.

  1. Wens; wanneer; wat; werk: Wat zijn jouw doelen, en wat wil je dat het resultaat is? Wanneer onderneem je actie? Wat ga je doen, om te zorgen dat jouw organisatie komt waar jij wilt? Hoeveel moeite zal je doen? Doe jij wat nodig is, en het laten lopen zoals jij wilt? 
  2. Ideologie; integriteit: Blijf jij trouw aan jouw normen en waarden, wat de uitdaging ook is? Ben jij die zeldzame individu die consistent zijn integriteit behoud?
  3. Luisteren: Doe jij alsof je alles weet, of luister jij echt, oplettend en effectief naar anderen?
  4. Leer; leiderschap: Weidt jij je toe aan het constant leren van elke ervaring, en het stellen van een leiderschapsvoorbeeld waar anderen naar opkijken en respecteren? Stel jij je werknemers voorop?
  5. Ideeën; interesses; verbeelding: Ben jij een leider die zich richt op ideeën, of neem je genoegen met het constant najagen van dezelfde gebaande paden en wegen? Zijn jouw interesses wel in lijn met die van de rest van de organisatie en stakeholders? Ben jij een stijve hark, of bezit je de verbeelding om flexibiliteit te behouden en jouw ruimdenkendheid?
  6. Behoeftes; nuances; niche: Begrijp jij de specifieke niche die jouw organisatie en stakeholders vertegenwoordigen? Ben je bereid je te gedragen als een behoeftes-georiënteerde leider? Welke specifieke nuances zijn van toepassing om het doel het beste te bereiken?
  7. Kweek goede wil; groei: Organisaties falen of zijn niet duurzaam wanneer ze alleen in het kikkerpoeltje blijven spetteren. Constante groei vindt pas plaats wanneer er een focus op relevantie is, het dienen van behoeftes en het kweken van goede wil.

Jij hebt besloten een leider te worden, dus waar ben jij klaar voor om te doen? Stel niet uit – onderneem nu de nodige actie!

http://www.ivpp.nl/leiderschap/training

Voor meer info : Tot Hoeveel Moet Een Leider Bereid Zijn Te Doen?