Webzinner
Image default
Eten en drinken

Waarvoor een messenslijper kopen?

Waarvoor een messenslijper kopen?

Met een Messenslijper zorg je ervoor dat je jouw messen veel langer kunt gebruiken. Daarnaast blijven ze zo ook scherp en daardoor blijft het koken ook leuk. Veel mensen onderschatten de voordelen van een messenslijper en kopen liever iedere paar jaar een nieuw mes. Echter is dit niet nodig en een verspilling die al helemaal overbodig is zeker gezien het feit dat we naar een duurzamere samenleving willen. Afhankelijk van de grootte van het mes heb je een bepaalde slijper nodig. Voor de grotere messen heb je namelijk een apparaat met meerdere fases nodig. Vandaag de dag zijn er ook genoeg elektrische varianten. 

De mechanisch aangestuurde modellen moet je nog steeds zelf je messen bij rondbewegen, terwijl er ook volautomatische zijn./ Echter zijn die wel veel duurder. Maar het eindresultaat daar is waar het om gaat. In een half uur tijd kun je veel mensen ermee geslepen hebben. Een handzaam model is ook wel een aanrader. Vaak zijn de goedkopere groter en daardoor zijn ze ook wat onhandiger in het gebruik. Het is maar net wat je budget toelaat. Let er altijd wel op dat je deze apparaten met verstand gebruikt. Dat betekend dat je ze rustig er doorheen moet halen. Dat zorgt er namelijk voor dat er ook geen schade wordt veroorzaakt bij de messen.

Wat voor soort messen heb jij ?

Bij 5top krijgen wij ook regelmatig de vraag of er voor specifieke messen maar 1 messenslijper is. Ja is ons antwoord daarop, want dat is in de meeste gevallen toch wel. De vlakke messen kunnen in principe in iedere messenslijper, mits deze diep genoeg is. Echter heb je voor de gekartelde messen een machine nodig met meerdere fases. Dit omdat ze natuurlijk op een geheel andere manier bewerkt moeten worden. Lees dus altijd goed de specificaties voordat je er een gaat kopen!