Webzinner
Zakelijk

Vertrouwen op de werkvloer

Als ondernemer kun je niet altijd alles in de gaten houden. Hoewel het liefst eigenlijk overal met je neus op zou willen zitten kan dit helaas niet. Het is niet mogelijk om te alle tijden overal bij te zijn. Er moet natuurlijk een bepaalde vertrouwen zijn tussen de werkgever en werknemer. Het is belangrijk dat het vertrouwen er is anders voelt de werknemer zich wellicht niet helemaal op zijn/haar gemak. Er zijn verschillen manieren waarop er vertrouwen kan worden gecreëerd op de werkvloer.

Het is belangrijk dat de werknemers zich betrokken voelen op de werkvloer. Dat is een toegevoegde waarde leveren. Waardering op deze manier is heel belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat de werknemer het gevoel krijgt dat zijn/haar mening telt. Dit is belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat de werknemers zich betrokken voelen tot het bedrijf. Niet alleen betrokken tot het bedrijf maar ook het desbetreffende visie en missie dat voor het bedrijf is geformuleerd. Door je werknemers te betrekken en ze ook verantwoordelijkheid geeft, alleen dan, zullen zijn zich ook verantwoordelijk voelen. Wanneer zij zich verantwoordelijk voelen zorg dit ervoor dat zij ook meer zullen inzetten voor het bedrijf. En nog assertiever zullen zijn wanneer er een probleem voordoet.

Daarnaast is het belangrijk om te blijven communiceren met de werknemers. Het komt nog te vaak voor dat er zakelijke spelletjes worden gespeeld. Het is belangrijk om transparant te zijn naar de werknemer toe. Laat weten wat je verwacht en wat er wel en ook niet goed gaat. Feedback speelt een belangrijke rol. Daarnaast is het ook belangrijk dat de veiligheid van de werknemers door de werkgever gewaarborgd wordt. Wanneer een werknemer vooral veldwerk moet uitvoeren dan is het misschien handig dat hij/zij een GPS Tracker in de auto krijgt geïnstalleerd. Hierdoor kan de veiligheid van de werknemer gewaarborgd worden. Gps tracking wordt steeds meer gedaan door ondernemingen vooral als er waardevolle goederen moeten worden vervoerd.

Voor meer info : Vertrouwen op de werkvloer