Webzinner
Beauty en verzorging

Strengere regelgeving

De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde heeft vorige week besloten dat er strengere regelgeving komt ten aanzien van het stunten met de prijzen voor een botox- of fillerbehandeling. Er is namelijk afgesproken dat Acties die primair op korting gericht zijn niet meer worden toegestaan.

Dit betekent dat iemand met de wens voor volle lippen voortaan meer geld kwijt zal zijn want de kosten botox worden nu dus duurder. Op zich natuurlijk een opmerkelijk besluit want op deze wijze wordt concurrentie op het gebied van prijzen eigenlijk onmogelijk gemaakt. Voor veel mensen was de markt nu juist bereikbaar geworden waar voorheen cosmetische ingrepen alleen realiseerbaar waren voor de hogere klassen in de samenleving. Een kliniek die nu lage prijzen kan aanbieden door strategische keuzes wordt nu gedwongen hogere prijzen te rekenen dan dat nodig is om winstgevend te zijn. Zo zijn er natuurlijk klinieken die door efficiënt te onderhandelen met de leveranciers de kosten laag houden en/of niet op dure locaties gevestigd zijn maar op goede bereikbare plaatsen.

Het merendeel van de leden van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde staat achter het besluit. Men vindt de prijsacties de verkeerde indruk opwekken: “Alsof het om een frivoliteit gaat in plaats van een medische behandeling.” Dit waren de exacte woorden van de voorzitter van deze vereniging. De consument zou door de prijsacties gestimuleerd worden om overhaast een beslissing te maken om wel een cosmetische ingreep te ondergaan. Leden van de vereniging die zich hieraan niet houden krijgen eerst nog een waarschuwing maar blijven ze in de fout gaan dan volgen zwaardere sancties.  Hoewel er wel wat te zeggen valt voor de standpunten van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde blijven mensen natuurlijk wel altijd zelf verantwoordelijk voor hun eigen daden. Het gaat in mijn ogen dan ook wel wat ver om met dit soort maatregelen te komen.

Voor meer info : Strengere regelgeving