Webzinner
Image default
Verbouwen

Dakkapel renovatie: waarom een verstandig idee?

Goed voor je portemonnee

Een groeiend aantal huiseigenaren in Nederland heeft in de afgelopen jaren de dakkapel laten renoveren. Kiezen voor een dakkapel renovatie heeft een behoorlijk aantal pluspunten. Ten eerste is dakkapel renovatie een verstandig idee omdat je hiermee een hoop kosten kunt besparen. Het alternatief is namelijk een nieuwe dakkapel laten plaatsen. Een nieuwe dakkapel is duurder dan herstel van de bestaande, vooral omdat de oude dakkapel niet – of slechts gedeeltelijk – vervangen hoeft te worden.

Beter voor het milieu

Het laten renoveren van dakkapellen is een goede manier om je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Voor de renovatie van de kapel is nauwelijks tot geen nieuw materiaal nodig, waardoor het milieu minimaal belast wordt en de CO2-uitstoot een stuk beperkter blijft dan bij de plaatsing van een compleet nieuwe dakkapel.

Voordelig voor de woningwaarde

Kiezen voor dakkapel renovatie is uitstekend voor de waarde van je huis. Renovatie betekent niet alleen dat jouw woning er visueel strakker en eigentijdser uit komt te zien. Maar ook een kans om tijdens de renovatie de bestaande dakkapel beter te isoleren. Juist deze hogere isolatiewaarde is financieel interessant: je bespaart meer op de energie-uitgaven, maar kunt later – als je (eventueel) gaat verhuizen – ook een hogere verkoopprijs vragen voor je huis.

Goed plan qua tijdsduur

Tegenwoordig neemt het renoveren van dakkapellen door een expert als BM Daktechniek niet meer dan een dag in beslag. Je zit dus maar heel even in de ‘rommel’. Fijn is daarbij dat je bij een renovatie voor extra’s kunt kiezen. Zo kun je besluiten om te gaan voor een nieuwe verflaag om de kleur van de dakkapel te veranderen. Ook kun je als extra zonsverduistering, dubbel glas of elektrische rolluiken laten aanbrengen. Vraag nu een offerte aan voor uw dakkapel renovatie bij BM Daktechniek.