Webzinner
Image default
Sport

Maak jouw krachttraining compleet

Wanneer je aan krachttraining doet en dit ook voor langere tijd doet, dan zal je waarschijnlijk een gevarieerd trainingsschema hebben. Vaak doe je een aantal werken dezelfde oefeningen, maar wissel je daarna af met een ander schema. Zo blijft het voor jezelf en je lichaam gevarieerd en doet je lichaam verschillende oefeningen, waardoor de spieren net op een andere manier worden uitgedaagd. Voor krachttraining zijn er drie oefeningen die een prominente plaats innemen in veel trainingsschema’s. Dit zijn de deadlift, de squat en de bench press. Deze oefeningen worden allemaal met behulp van een halterstang en halterschijven uitgevoerd. Als je nog beginnend bent, zal je waarschijnlijk vooral gebruik maken van de halterschijf 10 kg.

 

Veelzijdig fitness accessoire

Het fijne aan werken met de halterschijf 10 kg is dat je makkelijk op kunt bouwen. Als je merkt dat een bepaald gewicht te licht is, kun je deze schijven eenvoudig aan de stang bevestigen. Naast dat je ze kunt gebruiken voor de deadlift, bench press en squatten, hebben deze schijven een fijn formaat om vast te houden tijdens het uitvoeren van diverse oefeningen. Als je sit-ups doet, kun je ze bijvoorbeeld met beide armen op je borst vasthouden.

Je kunt de halters ook online bestellen voor eigen gebruik. Het voordeligst is om een set aan te schaffen met halterschijven van verschillende gewichten.