Webzinner
Image default
Bedrijven

Wat is het verschil tussen een latte macchiato en een cappuccino?

Voor veel koffieliefhebbers is koffie het wondermiddel dat ervoor zorgt dat hen dag productief begint. Daarnaast is het simpelweg gewoon heel erg lekker. Je kunt jouw dag starten met een heerlijk bakje koffie thuis op de bank, of in je favoriete koffietent. Zo zijn een cappuccino en een latte macchiato erg populair, vooral onder de vrouwen, maar weten we het verschil eigenlijk tussen een latte macchiato en een cappuccino? Deze twee lekkere koffiedrankjes lijken namelijk best veel op elkaar. Ze worden allebei gemaakt met opgeklopte melk een espresso. Toch wordt er nog door veel mensen gevraagd wat nu precies het verschil is tussen de koffiedrankjes. In dit artikel ga ik je het verlossende antwoord vertellen.

Latte macchiato
Macchiato betekent in het Italiaans letterlijk ‘bevlekt’, ‘gevlekte melk’. En dit is precies wat deze koffie is. De latte macchiato wordt gemaakt met espresso en warme melk. Wat een latte macchiato anders maakt, is dat een latte macchiato in verhouding meer melk heeft dan een cappuccino. De melk wordt met stroom verwarmd en wordt vaak gereserveerd in een groot glas, waarbij langzaam de vers gezette espresso door het melkschuim wordt gegoten. Hierdoor ontstaan er mooie laagjes die goed te zien zijn door het glas.  

Cappuccino
Een cappuccino bestaat voor een derde deel uit espresso, een derde deel warme melk en een derde deel melkschuim. Bij een cappuccino wordt eerst de melk en daarna het schuim op de espresso geschoten. Door het schenken ontstaat er een mix van espresso en melk en krijg je een mooie schuimlaag. Bij een cappuccino zie je vaak leuke figuurtjes, dit staat bekend als latte art.

Zoals ik in het begin ook al had gezegd, lijken deze twee koffiedrankjes best veel op elkaar. Toch hoop ik dat je met deze informatie een stuk verder op weg geholpen bent om de juiste keuze te kunnen maken. Beide koffie kan je gemakkelijk maken met koffiecups en koffiecups voor nespresso. Welke variatie je ook kiest, één ding is zeker. Het is allebei genieten!

Voor meer info : Wat is het verschil tussen een latte macchiato en een cappuccino?