Webzinner
Bedrijven

Wat is de Evac Chair?

Wat is de Evac Chair?

In een noodsituatie waarbij de enige uitgang de trap is, is het niet voor iedereen even vanzelfsprekend om weg te komen. Ongeveer 10% van alle personen in een gebouw kunnen door hun lichamelijke gesteldheid, zoals slecht ter been zijn of mindervalide, niet zelf snel genoeg wegkomen. Hierin kan de Evac Chair een makkelijke en veilige oplossing bieden. De Evac Chair is een evacuatiestoel waarmee mensen die minder mobiel zijn veilig en snel geëvacueerd kunnen worden. Lees meer over de Evac Chair van de Evacuatie Expert in dit artikel

Voordelen van de Evac Chair

In ieder gebouw moet verplicht een ontruimingsplan aanwezig zijn, waarbij de huurder van het pand verantwoordelijk is voor de aanschaf van evacuatiehulpmiddelen. In noodsituaties waarin bijvoorbeeld de lift niet meer werkt of niet meer gebruikt mag worden, is de Evac Chair een onmisbaar en verplicht evacuatiehulpmiddel. Dankzij de aanwezigheid van de Evac Chair kan iedereen snel en veilig verplaatst worden, wat zorgt voor een optimaal verloop van het ontruimingsplan.

De Evac Chair is zodanig gemaakt dat deze geen belemmering vormt op de vluchtroute en daarom in elk veiligheidsplan past. Binnen enkele seconden is de Evac Chair gebruiksklaar en met een draaglast tot 185 kg kan ieder mindervalide persoon veilig en snel zonder oponthoud de trap af worden gedragen. Omdat de Evac Chair eenvoudig te gebruiken is, kan in principe iedereen deze gebruiken in een noodsituatie. Zoals met elk evacuatiemiddel, is het wel van belang dat de Evac Chair op de juiste en meest veilige manier gebruikt wordt. Door middel van een evacuatiestoeltraining en onderhoudsadvies zorgt u ervoor dat de Evac Chair op elk moment op de meest veilige en optimale manier gebruikt kan worden.

Het aanschaffen van de Evac Chair

De Evacuatie Expert is een onafhankelijke expert op het gebied van evacuatie en evacuatiehulpmiddelen. Door middel van hun jarenlange expertise weten zij als geen ander dat de Evac Chair met zijn eenvoud en kwaliteit een onmisbaar evacuatiehulpmiddel is. De Evacuatie Expert biedt de Evac Chair aan voor een scherpe prijs en deze wordt altijd geleverd inclusief afdekhoes, wandhaken en pictogram. Daarnaast biedt de Evacuatie Expert ook Evac Chair evacuatiestoelen aan met bijvoorbeeld meer draaglast of een voetensteun. Zo is er voor elke situatie een passende evacuatiestoel beschikbaar.

Meer informatie?

Het aanschaffen de Evac Chair kan nogal wat vragen oproepen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: past de Evac Chair op elke trap, hebben mijn collega’s training nodig om de Evac Chair te gebruiken of kan mijn kleinere collega een zwaarder persoon alleen evacueren? Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met de Evacuatie Expert voor al uw vragen of vrijblijvend advies bij u op locatie!.

Voor meer info : Wat is de Evac Chair?