Webzinner

Blog


Webzinner

Maatwerk software en mobiele apps

Al gehoord van Progressive Web Apps?

Een Progressive Web App maakt gebruik van moderne web-mogelijkheden om een ​​app-achtige gebruikerservaring te leveren, zonder dat er een app ervoor bestaat in de app market. Klinkt als iets magisch? We leggen het je even uit.

Wat zijn native apps

Native apps voor app store doen dingen zoals pushmeldingen verzenden, offline werken, eruit zien en aanvoelen wat van een app wordt verwacht in de Google en Apple store. Webapps die in een mobiele browser zijn geopend, doen deze zaken niet. Progressive Web Apps lossen dit probleem op dankzij nieuwe web-API’s.

Progressive Web Apps brengen functies die we van native apps verwachten naar de mobiele browserervaring, op een manier die gebruikmaakt van op standaarden gebaseerde technologieën en wordt uitgevoerd in een veilige container die voor iedereen op internet toegankelijk is. Over het algemeen beschrijven Progressive Web Apps een verzameling technieken, ontwerpconcepten en web API’s die samenwerken om een ​​app-achtige ervaring op het mobiele web te bieden. Cool toch? Maar er zijn meer voordelen aan PWA’s.

Krachtige Service Workers

Service Workers zijn een ongelooflijk krachtige en even verwarrende technologie achter een Progressive Web App. Ze zorgen voor offline functionaliteit, pushmeldingen, bijwerken van achtergrondinhoud, content caching en nog veel meer. Op een hoog niveau is een service worker een arbeidersscript dat achter de schermen werkt, onafhankelijk van uw app en wordt uitgevoerd als reactie op gebeurtenissen zoals netwerkverzoeken, pushmeldingen, verbindingswijzigingen en meer.

Ontwikkelingen met Progressive Web Apps

Onlangs heeft Chrome op Android ondersteuning toegevoegd voor het installeren van webapps op het startscherm met een native install-banner, net als de native app-banners die we gewend zijn. Om Chrome te vertellen dat de mobiele website installeerbaar is als een app, dient er een manifest.json-bestand te worden geschreven en deze gekoppeld te worden aan de hoofdpagina in HTML. Op dit moment heeft iOS geen andere functies dan Pin-to-Homescreen, dus de ervaring zal niet zo vloeiend zijn, maar hopelijk biedt Apple binnenkort meer mogelijkheden.

Er zullen continu nieuwe functies worden vrijgegeven voor apps waarmee ontwikkelaars , zoals APPelit, het beste uit twee werelden kunnen halen: platform onafhankelijke app-winkelimplementatie op iOS en Android, samen met implementatie op mobiel internet als een Progressive Web Apps met dezelfde code. We kijken uit wanneer ontwikkelaars profiteren van zowel de distributie van native app-stores als onmiddellijke toegang tot de miljarden mobiele web- en Google-zoekgebruikers. Geen onhandige app store-interstitials meer en geen aparte native en mobiele web-apps meer bouwen.

Investeer in de toekomst met APPelit – Partner in maatwerk software

Wij zijn pioneer op het gebied van mobiele apps, robotica, ERP software en kunstmatige intelligentie. Voor ieder vraagstuk creëren wij maatwerk software oplossingen waarbij we altijd zorgen voor een doordachte en intelligente oplossing voor op de lange termijn. Ook ontwikkelen wij krachtige serious gaming software voor vraagstukken binnen grotere organisaties.

Bezoek onze website en vraag een kosteloos offerte op voor een oplossing op maat. Binnen 24 uur heeft u een gepaste voorstel van ons.

Voor meer info : Maatwerk software en mobiele apps

Comments are closed.