Webzinner
Image default
Bedrijven

Doe de salaris check!

Uit onderzoek blijkt dat ruim 40 procent van de werknemers in Nederland vindt dat hij te weinig betaald krijgt. Zijn deze 40 procent werknemers zeurpieten of worden deze werknemers echt onderbetaald? Iedereen heeft zich vast wel is afgevraagd of het salaris wat hij ontvangt voldoende is voor de functie die hij uitvoert. Misschien gedacht dat anderen meer verdienen dan jij? Of misschien heb jij het weleens met vrienden gehad over wat iemand met een bepaald beroep verdient. Wat verdient een secretaresse met vijf jaar gemiddeld? En een verpleegster? En hoe zit het met vakantiedagen? Als je opzoek bent naar antwoorden op deze vragen, voor bijvoorbeeld een salarisonderhandeling, kan je de loonwijzer inschakelen. Zo gaat de loonwijzer uit van meerdere variabelen, zoals werkervaring, beroepsgroep en sekse. Hierdoor krijgt iedere werknemer een op maat gesneden antwoord op de vraag waar je recht op hebt.

Een loonberekening kan best ingewikkeld zijn vooral voor bepaalde branches, zoals Bouw-Horeca, Schilders en Transportbranche. Dit kan komen door cao’s en/of bedrijfstakregelingen. Gelukkig kan je voor jouw loonadministratie terecht bij veel ervaren bedrijven met jaren lang ervaring op het gebied van salarisverwerking. Bedrijven die salarisservice bieden zijn gevestigd in heel Nederland. Zo kan je een online salarisberekening doen, waardoor je snel een netto-bruto berekening kan maken. Er kunnen berekeningen worden gemaakt voor 2019, 2018, 2017 en ga zo maar door. Op deze manier is het mogelijk vergelijkende loonberekeningen te maken. Zodat ook jij kan beschikken over snelle accurate berekening wat u daarnaast ook nog eens toegankelijke informatie op managementniveau levert.

 

Wettelijk bruto minimumjeugdloon

Je mag nooit minder geld verdienden dan het wettelijk minimumloon als je werkt. Boven je loon komt 8 procent vakantieloon van je (bruto) jaarsalaris. Je baas mag je niet minder uitbetalen, als hij dit wel doet is die strafbaar. Je baas mag je natuurlijk wel altijd meer uitbetalen. Hoeveel geld jij minimaal hoort te verdienen hangt af van het aantal uur dat je werkt en je leeftijd.

 

Voor meer info : Doe de salaris check!