Webzinner
Architectuur

PTSS is geen psychologische geestesziekte –het is vooral een zogenaamde stoornis

We hebben allemaal al gehoord over de Post-Traumatische Stress-stoornis en om enkele redenen willen de academische elite en de psychologen dat wij geloven dat dit een ziekte is. Toch handig zou ik zeggen. Sterker nog, natuurlijk willen ze dat we geloven dat dit een ziekte is want dat betekent dat meer onder hen daardoor een baan kunnen krijgen. Interessant genoeg is wat ik gevonden heb, namelijk dat veel psychologen juist diegenen zijn die een beetje problemen hebben met hun geestesgevoel.

Welnu dan, herinner je je die moslim legerpsycholoog die onlangs zoveel mensen vermoorde in Fort Hood Texas? De autoriteiten vertellen ons dat hij tewerkgesteld was in het Walter Reed Militair hospitaal om er PSD soldaten te helpen en te behandelen, en als wij dan zouden geloven dat PTSS een ziekte is, dan zouden we kunnen zeggen :” Zie je, hij werd besmet met de ziekte en pleegde daarom die verschrikkelijke daden.” Maar in zijn geval zou dat een pre-traumatisch stress-syndroom stoornis geweest zijn, want hij was nooit echt op het strijdtoneel geweest en had nooit gevochten.

De liberaal socialisten die aanleunen bij extreem-links willen ons doen geloven dat we eigenlijk geen mensen in militaire dienst moeten hebben, omwille van de psychologische tol die het van hun geest eist, en eveneens van hun families als ze terug thuis zijn. Maar zijn we niet al deze problemen al aan het voorbereiden met deze psychologische betutteling, en vergroten we niet de zwakheid van de man in onze samenleving als gevolg van het “mama’s lieve jongen”-syndroom ? We maken van onze jonge mannen kleine meisjes en als ze dan echt een taak moeten vervullen, kunnen ze er niet mee omgaan.

Misschien is het echte probleem wel dat we de psychologen moeten kunnen verwijderen uit onze scholen, uit ons leven, uit het leger en dat we ze enkel gebruiken voor psychologische evaluatie. Misschien is het wel tijd om de psychologen echt te profileren, want hadden we dat eerder gedaan, dan zouden de gebeurtenissen in Nederland nooit hebben plaatsgegrepen. Inderdaad, ik hoop dat je daar allemaal eens over zal nadenken.

Dit artikel is geschreven door het team van depsycholoog.nl. Praktijk voor psychologen advies in Utrecht, Amsterdam en Eindhoven.

 

Voor meer info : PTSS is geen psychologische geestesziekte –het is vooral een zogenaamde stoornis