Webzinner
Image default
Zakelijke dienstverlening

Preservering van het cultureel erfgoed middels Metamorfoze

Wilt u graag een Metamorfoze traject uit laten voeren door een professionele partij? Dan helpen ze u bij GMS graag verder. Met ruim 38 jaar ervaring is dit bedrijf hedendaags topspeler in digitalisering van archieven. Zij zijn actief in heel Europa en hebben ruim 950 klanten. Zij digitaliseren onder andere bedrijfsadministraties, bouw- en milieudossiers, HR-dossiers en patiëntendossiers. GMS is groot, professioneel en beheerst specialistische kennis over digitalisering van archieven voor specifieke toepassingen. Maar hoe gaan zij precies te werk?

Hoe het Metamorfoze programma in zijn werk gaat

Voor het digitaliseren, scannen en controle gelden er strenge eisen bij digitalisering. Daarom is GMS de samenwerking aangegaan met de Koninklijke Bibliotheek als uitvoerende partij, om de hoogst mogelijk kwaliteit te behalen. Vanaf de start van het Metamorfoze programma is GMS al betrokken en werken ze intern volgens speciale procedures. Hierdoor is dit bedrijf perfect in staat om volgens de eisen van Metamorfoze te digitaliseren. Zij gaan als volgt te werk tijdens de digitalisering:

  • Projectplan: zij maken per project een gedegen projectplan, waarin alle stappen tot in detail omschreven worden die doorlopen dienen te worden. Ook wordt hierin het samenspel tussen u als opdrachtgever, de Koninklijke Bibliotheek (KB) en GMS beschreven.
  • Inventarisatie en inname: ze inventariseren de materialen en stellen de eisen en wensen vast zoals deze gesteld zijn.
  • Uitvoering: het materiaal wordt gedigitaliseerd zoals beschreven in het projectplan.
  • Digitale bestanden: het materiaal wordt bewerkt en de indexering en structuren van het bestand worden nauwlettend in de gaten gehouden. GMS retourneert in overleg met de opdrachtgever de materialen in combinatie met de bestanden

Vraag om aanvullende informatie

GMS heeft de afgelopen jaren diverse collecties gedigitaliseerd aan de hand van de Metamorfoze normen. Zij hebben dan ook enorm veel ervaring opgebouwd op dit gebied. Dankzij de ervaring en het optimaliseren van het digitaliseringsproces, digitaliseren de professionals van dit bedrijf nu zelfs standaard conform de beeldkwaliteit van Metamorfoze Light. Wilt u graag meer weten? Neem dan contact met hen op!

 

https://gmsnl.com/