Webzinner
Zakelijke dienstverlening

Een arbeidsdeskundig onderzoek

Uw werknemer zit al lange tijd ziek thuis en u wilt graag meer duidelijkheid over hoelang dit nog gaat duren, of dat er misschien een andere functie binnen uw bedrijf is die de medewerker uit kan voeren. Adxpert heeft gecertificeerde medewerkers die voor u een arbeidsdeskundig onderzoek uitvoeren, dit onderzoek geeft antwoord op vele vragen en zorgt voor de duidelijkheid die er nu nog niet is.

Waarom een arbeidsdeskundig onderzoek?

Zoals u net al heeft kunnen lezen geeft een arbeidsdeskundig onderzoek veel duidelijkheid voor zowel u als werkgever als voor uw werknemer. Als uw werknemer al langdurig ziek thuis zit is dat voor de beide partijen niet leuk en jullie willen hier een oplossing op. Wij van Adxpert gaan dan kijken wat de werknemer misschien nog wel kan doen binnen uw bedrijf, dus samen met u op zoek naar een andere functie. Als de werknemer helemaal niks meer binnen het bedrijf kan doen, gaan wij opzoek naar een passende baan zodat de beide partijen tevreden verder kunnen. Een arbeidsdeskundig onderzoek is verplicht (door de wet verbetering poortwachter) Dit wordt gecontroleerd door de UWV. De UVW legt zelfs een loonsanctie op als een arbeidsdeskundig onderzoek te laat is ingezet. Daarom kunt u er maar beter op tijd bij zijn!

Hoeveel tijd neemt een arbeidsdeskundig onderzoek in beslag?

Omdat wij van Adxpert begrijpen dat u natuurlijk zo snel mogelijk antwoord wilt hebben op al uw vragen, hebben wij binnen 5 dagen na het aanvragen van het arbeidsdeskundig onderzoek het onderzoek al uitgevoerd. Vervolgens heeft u binnen 5 dagen het conceptrapport van het arbeidsdeskundig onderzoek al in uw bezit. Dit komt er dus op neer dat het arbeidsdeskundig onderzoek 10 dagen in beslag neemt. Na aanleiding van het onderzoek gaan wij samen met u bespreken wat uiteindelijk de beste oplossing voor u en uw werknemers is.

Op onze site (www.adxpert.nl) kunt u een – uiteraard geheel vrijblijvende- offerte aanvragen waar het voor u duidelijk wordt wat wij voor u kunnen betekenen Ook kunt u op onze site veel informatie vinden omtrent het arbeidsdeskundig onderzoek.

Voor meer info : Een arbeidsdeskundig onderzoek