Webzinner
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een API platform voor uw bedrijf gebruiken

Heeft u al eens gehoord van een API platform? Het is een platform dat veel voor uw bedrijf kan gaan betekenen. Hiermee stelt u data beschikbaar, waar klanten tegen betaling gebruik van kunnen maken. Het platform kan van verschillende service levels worden voorzien, waardoor de data in meerdere prijsklassen ingedeeld kunnen worden. Door de data tegen betaling aan te bieden, zal uw omzet aanzienlijk gaan groeien. Hiervoor hoeft u zelf weinig meer te doen. Datacon kan u namelijk helpen om het op een goede manier te integreren op uw platform, waardoor u er direct gebruik van kunt maken.

Het API platform zorgt voor overzicht

Het API platform kan op verschillende manieren geïntegreerd worden. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan kijken naar service levels, maar ook distributiekanalen. In combinatie met een integratieplatform heeft u een totaalpakket voor uw klanten beschikbaar. De service levels kunnen ervoor zorgen dat het overzichtelijk wordt wat de klanten voor de data moeten betalen. Hierdoor is het ook sneller te factureren en kan het soepel gaan verlopen. Door hier een integratieplatform voor te gebruiken, kunnen de applicaties direct aan elkaar gekoppeld worden en kan er een volledige automatisering plaatsvinden. U als ondernemer kunt hierdoor uw diensten aanzienlijk verbeteren, zonder dat er veel mankracht aan te pas komt.

De flexibiliteit direct aanbieden

Het integratieplatform, ook wel integration platform as a service genoemd, kan de klanttevredenheid omhoog brengen. De applicaties kunnen hiermee namelijk aan elkaar gekoppeld worden, zodat de distributiekanalen ook helemaal op een bedrijf aangepast kunnen worden. De applicaties zijn volledig op elkaar ingesteld en u kunt de data verkopen aan de klanten. Zodra het goed gekoppeld is, zal de informatiestroom vanzelf in werking gezet worden. De flexibiliteit die met een integratieplatform wordt gerealiseerd, kan uw bedrijf naar een grotere hoogte brengen. Het API platform mag daarom niet meer ontbreken.