Webzinner
Image default
Zakelijke dienstverlening

Aanleg en controle van glasvezelinstallaties door een vakkundige glasvezelmonteur

Bent u op zoek naar een partij die u van dienst kan zijn bij de infrastructuur voor een ICT-omgeving? Dan bent u bij Intelectric Network Solutions aan het juiste adres. Het mechanische montagebedrijf richt zich in zijn geheel op de elektronische installatiemarkt en werkt enkel in opdracht van systeemleveranciers en installateurs. Het bedrijf is totaalinstallateur van zwakstroominstallaties en kan onder andere voor de totaalinrichting van een datacenter en/of computerruimte worden ingeschakeld.

Meting van de kwaliteit van glasvezel

Een van de meest voorkomende werkzaamheden binnen dit bedrijf is het aanleggen van het glasvezelnetwerk. Dit wordt met uiterste precisie gedaan door een ervaren en opgeleide glasvezelmonteur. Na de aanleg van de infrastructuur wordt een ODTR-meting gedaan. Tijdens deze meting worden korte lichtpulsjes door de glasvezel gestuurd. De sterkte van het licht dat terug ontvangen wordt, geeft aan wat de kwaliteit ervan is. Eventuele verbindingsproblemen kunnen zo ook worden opgespoord.

Een professionele ODTR-meting door een ervaren glasvezelmonteur

Wie op het internet rondkijkt, zal tot de conclusie komen dat een ODTR-apparaat op verschillende plekken te koop zijn. Dit geeft al gauw de indruk dat dergelijke apparaten eenvoudig te bedienen zijn. Niets is echter minder waar. Er is namelijk kennis en ervaring vereist om de juiste instellingen voor een meting te selecteren. Over de capaciteiten van de glasvezelmonteur van bovengenoemde totaalinstallateur hoeft u zich geenszins zorgen te maken. De monteurs beschikken stuk voor stuk over een vakopleiding en worden regelmatig bijgeschoold. Zo hebben zij altijd de benodigde up-to-date kennis.

Drie werkmaatschappijen met elk hun eigen specialisatie

Dankzij de vakkundige aanleg van de glasvezelmonteur van Intelectric Network Solutions kunnen signalen van hoge kwaliteit over grote afstanden worden verstuurd. Bij het bedrijf zijn enkel vakkundig opgeleide en ervaren glasvezelmonteurs in dienst. Het bedrijf bestaat in totaal uit tachtig medewerkers, die opgedeeld zijn in drie werkmaatschappijen met elk hun eigen specialisatie. Dankzij die specialisatie kan de kwaliteit van de werkzaamheden worden gegarandeerd.

https://www.intelectric.nl/