Webzinner
Image default
Relatie

Waarom starten met online relatietherapie?

De sleur in een relatie en onwenselijke situaties zijn er niet binnen een dag. Dit is iets wat zich gedurende lange tijd opbouwt. Juist hierdoor is het moeilijk om actie te ondernemen en de situatie om te draaien. Misschien ben je wel verliefd geworden op iemand anders en was dat de wake up call, of heeft je partner overspel gepleegd. Dat soort situaties zorgen voor ontzettend veel stress binnen de relatie en ook voor het vraagstuk: Moeten we hier nog wel mee door gaan? Zeker op het moment dat je een gezin hebt, is die vraag niet zo simpel te beantwoorden. Het is belangrijk om terug te gaan naar de kern van het probleem en online relatietherapie kan jullie daarbij helpen.

Plan van aanpak

Op het moment dat jullie hebben besloten om actie te ondernemen en aan jullie relatie te werken, zijn er tal van mogelijkheden. Soms is een situatie zo heftig dat een stap naar een therapeut te groot is. Online relatietherapie is laagdrempelig en kan direct opgestart worden. Bij Marieke Proper, Relatie- & Gezinscounselor is een online relatietherapieprogramma beschikbaar die je na inschrijving direct kunt downloaden. Zo kan je in zeven weken een totaal van zeven stappen doorwerken om weer tot de kern te kunnen komen. Het is tijdens dit traject ook mogelijk om een telefonisch gesprek met de therapeute aan te vragen.

Wat verandert er?

Je kunt je wellicht afvragen wat er in zeven weken kan veranderen binnen jullie relatie. De problemen hebben zich in een langere periode opgebouwd en dat is toch niet zomaar te veranderen? Bij de online relatietherapie worden stappen genomen om aan jezelf te werken binnen de relatie. Je bouwt je gevoel voor eigenwaarde en zelfvertrouwen op. Dit zorgt ervoor dat je weer daadkrachtiger bent en dat je vanuit een ander perspectief naar je relatie gaat kijken. Het kan zo maar gebeuren dat oude gevoelens weer terugkomen en er ruimte is gemaakt om samen weer verder te kunnen gaan.