Webzinner
Image default
Management

Asset management software: ontdek 3 voordelen

Wie verantwoordelijk is voor de controle van de activa van een onderneming weet hoe uitdagend deze taak kan zijn. Een preventief beheer van het machineonderhoud voorkomt stilstand en houdt de productiviteit op peil.

 

Elke industrie zou een industrieel onderhoudsplan moeten uitwerken, gebaseerd op onderhoudsopdrachten, aantal machines, werkuren, enz. Met een preventief onderhoudsplan is het mogelijk de kans op storingen en ongevallen te verkleinen en de uitvaltijd van de apparatuur te verminderen.

 

In die zin heeft een asset management software tot doel bijstands taken te plannen en te organiseren, machines en uitrusting te controleren, en indicatoren te genereren voor mankracht en financiële middelen. Dit systeem is de hoofdverantwoordelijke voor het beheer van de industriële activa en maakt een traceerbaarheid van de planningsactiviteiten mogelijk, en bijgevolg een verhoging van de productiviteit.

 

 

Hoe werkt asset management software?

Asset management software werkt als een instrument om de volledige inventaris te integreren, evenals werkorders en kadastraal onderhoud. Met de inhoud die in de cloud is opgeslagen, wordt informatie in real time gedeeld, wat het proces van vermogensbeheer aanzienlijk vergemakkelijkt.

 

Bovendien is het programma een veel praktischer instrument voor het beheer van gegevens, waardoor het gebruik van papier dat zich bij handmatige inventarisatie ophoopt, overbodig wordt.

 

Op die manier kunnen we zeggen dat een software voor de fysieke controle van activa een ruimere en intuïtieve visualisatie van alle activa van jouw bedrijf mogelijk maakt. Bijgevolg leidt dit tot een efficiëntere besluitvorming en de vermindering van menselijke fouten die worden veroorzaakt door een gebrek aan of een teveel aan informatie.

 

 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van asset management software?

Om een oplossing in jouw bedrijf te implementeren, is het van essentieel belang beter te weten wat de functies ervan zijn en wat de voordelen zijn voor de prestaties van het bedrijf. Het gaat tenslotte om een financiële investering en het is noodzakelijk de kosten en baten ervan te meten en de ROI te voorspellen. Bekijk hieronder enkele van de mogelijke voordelen met een asset management software!

 

 

1. Verhoging van de productiviteit

Een software voor de fysieke controle van de activa zorgt voor informatie-uitwisseling in real time. Dit leidt tot een vermindering van de bureaucratie, waardoor processen veel flexibeler worden.

 

Een systeem verwerkt alle gegevens en managers hebben op afstand toegang tot de inhoud om alles te controleren, van inventaris tot bewegingen. Dit maakt een betere beheersing van middelen en termijnen mogelijk, waardoor de productiviteit van de onderneming toeneemt.

 

 

2. Vermindering van de kosten

De eliminatie van manuele processen vermindert de kans op menselijke fouten aanzienlijk. Een ander voordeel is de vermindering van de personeelskosten, die opnieuw kunnen worden ingezet voor meer relevante taken.

 

Met de technologie achter de ontwikkeling van software voor activabeheer is een andere kostenbesparing te vinden in de investering in de oplossing. Met cloud computing kan een resolutie worden benaderd vanaf elke machine, die alleen een internet netwerk nodig heeft om toegang te krijgen.

 

 

3. Meer mobiliteit

De mogelijkheid om van overal toegang te krijgen tot de oplossing geeft jouw team meer mobiliteit. Het is niet nodig om verbonden te zijn met het bedrijfsnetwerk om de toepassing te gebruiken. Met de trend naar werken op afstand, of thuiskantoor, maakt de software voor activabeheer het mogelijk jouw bedrijf met hoge productiviteit te laten draaien.