Webzinner
Image default
Dienstverlening

Poedercoaten: met welke dikte moet u rekening houden?

Poedercoaten is eigenlijk het aanbrengen van een beschermende afwerking. Er wordt een laag aangebracht, waarbij een afwerking in een specifieke kleur uiteraard mogelijk is. In bepaalde gevallen is het belangrijk om te weten wat de dikte van deze laag precies is. De dikte van een poedercoating kan niet alleen het beschermingsniveau bepalen, maar ook de functionaliteit van een stuk. Bepaalde machineonderdelen mogen geen dikke coating hebben als ze snel dicht bij andere onderdelen moeten komen, omdat dit de efficiëntie van de machine kan verminderen. Als een coating daarentegen te dun is, dan kan deze ook niet zo goed bestand zijn tegen beschadiging, en dat is even belangrijk. Dikte kan dus zeker een belangrijke rol spelen bij het poedercoaten.

Poedercoaten is in geen geval standaard

Het is belangrijk om te weten dat poedercoaten in geen geval standaard is. Eigenlijk gaat het altijd om maatwerk. Een professioneel bedrijf, zoals Hessels Poedercoating in Breda, kan u uiteraard vooraf wel meer vertellen over de dikte van de uiteindelijke laag. De dikte van een poedercoating is vrijwel geheel afhankelijk van de behoefte van het project. In tegenstelling tot veel andere soorten afwerkingen, kan de dikte van de poedercoating worden aangepast. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om thermohardende en thermoplastische eigenschappen te begrijpen, aangezien thermoplast een dikkere coating kan bieden, hoewel men voorzichtig moet zijn met omgevingen met hoge temperaturen. Een professional kan u uiteraard van het beste advies voorzien om een maximaal eindresultaat te bereiken.

Schakel een specialist in voor het poedercoaten

Als het poedercoaten wordt uitgevoerd door een onervaren persoon, dan bestaat het risico dat de laag veel te dik of juist te dun wordt aangebracht. Dit levert problemen op en wilt u dan ook altijd voorkomen. Het is daarom in alle gevallen raadzaam om het poedercoaten over te laten aan een ervaren bedrijf. U kunt eens contact opnemen met Hessels Poedercoating in Breda voor advies en informatie. Uiteraard kunt u, indien gewenst, ook direct een vrijblijvende offerte op laten stellen.

https://hesselscoating.nl/