Webzinner
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van natuurlijk & ecologisch wassen

Tips om duurzaam te wassen

We staan er niet bij stil omdat het zo gewoon is; de kleding wassen. Vroeger een enorme inspanning die (vaak) vrouwen moesten doen. Tegenwoordig hebben we natuurlijk de meest moderne wasmachines die we zelfs met de app kunnen bedienen en continu in verbinding staan met het internet (lees: internet of things of ITT). Makkelijker kan het ook niet, want alle wasprogramma’s staan al voorgeprogrammeerd. Enige wat resteert is wasmiddel in het bakje doen met eventueel wat wasverzachter en klaar. Wassen is zo makkelijk geworden dat we het soms te vaak doen. Want is het echt vies wat we willen wassen, of wassen we zodat het weer fris ruikt? Wassen kost namelijk nogal wat energie en grondstoffen en het zou goed zijn als we ook met het wassen wat bewuster omgaan. Gelukkig is dat niet moeilijk, hierbij wat tips om bewuster te wassen.

Koop een energiezuinige wasmachine

Wasmachines zijn één van de grootverbruikers in ons huishouden, samen met de droger en de koelkast. Gelukkig zijn witgoed producten de laatste jaren voorzien van een energiekeurmerk. Deze keurmerken variëren van A, zeer zuinig, tot G, minst zuinig. Het advies: koop een wasmachine met een A++ of AAA label. Deze wasmachines scoren hoog op lage water en stroomverbruik verbruik zonder dat het ten koste gaat van de was kwaliteit.

Wasmiddelen die effectief zijn op lage temperatuur

Wassen kun je op verschillende temperaturen doen en wasmiddelen zijn ook steeds beter en ‘slimmer’ geworden. Wassen kan tegenwoordig al op lage temperaturen, doorgaans 30 graden maar sommige ecologische en milieuvriendelijke wasmiddelen kun goed wassen op slechts 20 graden! Je raadt het al, dit scheelt op jaarbasis veel op de energiekosten. Koop je dus een wasverzachter of wasmiddel, let dan op of deze goed kan wassen op lage temperatuur. Wil je een stapje verder gaan, Kies dan voor een biologische of ecologische wasproduct. Want deze wasmiddelen zijn vrij van parfum en kleurstoffen en dusdanig afbreekbaar dat ze minder belastend zijn voor het milieu.

Laatste tip: sla de droger over! De makkelijkste manier om bewuster te wassen is je kleren te laten drogen aan een droogrek. Ja het kost iets meer moeite, maar je krijgt er wel een frisse kamer voor terug. En het houdt je ook nog eens even actief bezig 🙂

Nieuw product gelanceerd binnen de productreeks van Klok

Product Klok heeft ook nieuws te melden en dat is dat de originele afwasmiddel is vervangen door een verbeterde receptuur met een betere reiniging en nóg stricter voldoet aan de nieuwe wet- en regelgeving ten aanzien van het EU Ecolabel. Tevens is het nieuwe recept goedgekeurd en gecertificeerd door het Ashtma Allergy Nordic label. Hier zijn we natuurlijk erg trots op. Probeer het zelf uit en bestel ons afwasmiddel in onze vernieuwde webshop.

https://www.klok-eco.nl/