Webzinner
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak je je tuin winterproof

Nu de zomervakantie is afgelopen, de bladeren van de bomen beginnen te vallen en de temperatuur weer daalt, is het tijd om eens een blik te werpen op uw tuin. Want waar u een dikkere trui aan trekt en een sjaal om doet, dient uw tuin ook winterklaar gemaakt te worden. Maar hoe pakt u dit aan? Wij vertellen het u graag in dit blog, lees dus snel verder!

Hekken

Nu de bladeren door de lagere temperatuur weer van de bomen en heggen vallen is het verstandig om eens te kijken naar de omheining van uw tuin. Zo kan het zijn dat u in de winter wel eens buiten zit bij een kampvuurtje, maar dat u weinig privacy heeft omdat u niet compleet beschut zit. Daarnaast kan het zijn dat uw schutting niet meer past bij uw smaak. Als dat het geval is kunt u eens kijken naar een groene tuinafscheiding, dit zorgt namelijk voor een erg mooie en natuurlijke afwerking van uw tuin.

Kou

Veel planten houden niet zo van de kou. Daarom is het erg belangrijk om deze planten, nog voor de temperatuur onder 0 komt, te beschermen. Daarnaast is het handig om, voordat de grond is vastgevroren, te bekijken welke planten u wilt verplaatsen of volgend jaar niet meer in uw tuin wilt hebben. Wanneer het vriest is het namelijk erg lastig om planten te verplaatsen.

Vogels

Niets is zo leuk als in de winter uit uw raam te kijken om daar wat vogels te zien vliegen en in een vogelhuisje te zien kruipen. U doet er goed aan om wat vogelhuisjes te plaatsen in uw tuin, Veel vogels zijn in de winter op zoek naar een veilige plek om ’s nachts te vertoeven. Wel houden vogels van een schoon huisje, maak daarom uw vogelhuisjes in oktober weer instapklaar, zodat u deze winter ook kunt genieten van veel vogeltjes in uw tuin.

Gras

Waar u in de zomer om de paar dagen uw grasmat voorziet van een maaibeurt, is dit in de winter echter overbodig. Bij temperaturen onder 5 ºC groeit het gras namelijk nauwelijks meer. Om uw grasmat goed te onderhouden zou u deze kunnen bemesten met een wintermeststof. 

 

https://www.arfman.nl/