Webzinner
Image default
Aanbiedingen

Drie redenen waarom Usenet gebruiken zo voordelig is

Usenet, wellicht heb je er nog nooit van gehoord, misschien is het voor jou al wel hartstikke bekend. De voorloper van het internet wordt vandaag de dag meer en meer gebruikt en hier zijn een aantal goede redenen voor. Voor degenen onder ons die nog niet zo bekend zijn met Usenet willen we graag door middel van dit blogartikel duidelijk maken waarom het gebruik van Usenet zo voordelig is. Ben jij iemand met een grote interesse voor een bepaald onderwerp? Dan zou dit systeem zomaar wat voor jou kunnen zijn. Nieuwsgierig of Usenet wat voor jou is? Lees gerust verder en ontdek het voor jezelf! 

 

Voor ieder wat wils 

Usenet is een dienst die aangeboden wordt over de hele wereld. Op dit platform kunnen mensen berichten en bestanden met elkaar uitwisselen. Eén iemand plaatst een bestand of bericht en een ander kan dit bestand of bericht op een ander moment er weer afhalen. Usenet bestaat uit verschillende nieuwsgroepen met ieder een eigen onderwerp. Al deze nieuwsgroepen met hun onderwerpen vormen samen het gehele platform. Doordat het scala aan onderwerpen zo breed is zal er voor iedere liefhebber waardevolle en goede informatie te vinden zijn.  

 

Geen commerciële insteek

Wanneer je op het alledaagse internet op zoek bent naar informatie, bestanden, advies of kennis over een bepaald onderwerp wat je fascineert kun je er niet zeker van zijn dat deze informatie subjectief is. Door je eerdere zoekgedrag, de cookie en door de investering van bedrijven in advertenties op google en andere zoekmachines is de kans groot dat de informatie die je verzamelt subjectief is gevormd door al deze factoren. De insteek op Usenet is de discussie en het daarbij delen van auteursrechtvrije informatie. Zo heb je ook geen gedoe met het ‘illegaal’ downloaden van bestanden. 

 

Goedkoop en makkelijk in gebruik 

Om Usenet te gebruiken heb je een aantal dingen nodig. Allereerst is het verstandig om een abonnement af te sluiten bij een provider zoals Vipernews Usenet Provider. Al tegen een klein bedrag per maand (denk aan minder dan €2,-) kunnen zij je toegang verlenen tot de diverse nieuwsgroepen. Wanneer je een van de Usenet Clients hebt gedownload en geïnstalleerd kun je zelf aan de slag binnen de Usenet-browser en kun je op zoek gaan naar relevante bestanden. Voordat je het weet verzamel jij alle informatie die je maar wenst rondom het onderwerp van jouw keuze. 

 

https://www.vipernews.com/nl/