Webzinner
Image default
Aanbiedingen

Dozen, kratten en pallets verplaatsen in magazijnen

In de wereld van magazijnen is transport een cruciaal element van succes. Of je nu artikelen opslaat of naar klanten verstuurt, het verplaatsen van dozen en andere materialen kan lastig zijn – vooral als je niet over de juiste apparatuur beschikt. Maar met een paar tips en trucs kun je je magazijnwerkzaamheden gemakkelijker en efficiënter maken. 

Handmatige verplaatsing 

Bij kleinere werkzaamheden kan handmatige verplaatsing het enige zijn dat nodig is om materialen in het magazijn te verplaatsen. Hierbij gebruiken mensen karren of kruiwagens om voorwerpen van de ene naar de andere plaats te brengen. Hoewel dit vaak een adequate oplossing is voor kleine bedrijven of bedrijven met beperkte opslagruimte, brengt het zijn eigen problemen met zich mee (b.v. mogelijk overbelastingsletsel). Om dergelijke risico’s te verminderen en handmatige verplaatsing efficiënter te maken, kun je overwegen te investeren in ergonomische hulpmiddelen zoals steekwagens of handtrucks die meer mobiliteit en controle over zwaardere materialen bieden. 

Apparatuur aanschaffen 

Bij grotere werkzaamheden kan de aanschaf van apparatuur, zoals vorkheftrucks of handpallettrucks het verplaatsen van materialen in het magazijn vereenvoudigen. Heftrucks zijn ideaal om grote hoeveelheden materiaal snel en efficiënt te verplaatsen; ze kunnen echter vrij duur zijn (vooral nieuwe modellen), dus je kunt overwegen er een te huren als je budget beperkt is. Handpallettrucks zijn ook een prima optie als je iets kleiners en wendbaarders nodig hebt dan een vorkheftruck. Ze kunnen tot 2200 pond tillen, afhankelijk van grootte en type, maar kosten aanzienlijk minder dan hun mechanische tegenhangers. Een andere goede optie ten slotte is de aanschaf van een rolbaan systeem waarmee goederen snel van de ene naar de andere plaats kunnen worden gebracht met minimale inspanning van de werknemers. 

Ruimte optimaliseren 

Tot slot is het belangrijk om je werkruimte te optimaliseren om de efficiëntie bij het verplaatsen van materialen in het magazijn te maximaliseren. Dit omvat het organiseren van materialen in verschillende secties op basis van grootte/gewicht/gebruiksfrequentie; ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is voor het manoeuvreren met karren/vorkheftrucks/palletkrikken; duidelijke paden tussen werkplekken; opslagcontainers duidelijk labelen; enz. Deze stappen zorgen ervoor dat er geen tijd wordt verspild aan het zoeken naar voorwerpen of het verplaatsen ervan van plaats naar plaats in de werkruimte zelf,  waardoor de algemene productiviteit wordt verhoogd!  

https://www.acb-transportbanden.nl/