Webzinner
Image default
Aanbiedingen

Beton – zou oud als de weg naar Rome

Beton – zou oud als de weg naar Rome

Niet voor niets is beton het meest toegepaste materiaal ter wereld. Het is sterk en duurzaam, waardoor ook binnen de industriële sector veel bouwwerken van beton worden gemaakt. Je komt het materiaal bijna overal tegen: bruggen, viaducten of aquaducten die van beton gemaakt zijn. Maar ook huizen, schuttingen en kantoorpanden hebben als basis een fundering van beton.

Beton binnenshuis

Tegenwoordig wordt de industriële woonstijl ook steeds populairder binnen het interieur van huizen en bedrijven. Het meest kenmerkende materiaal, dat in deze stijl vaak terug te zien is, is beton. De robuuste grondstof is veelzijdig inzetbaar zoals voor wanden, vloeren of trappen. Bovendien gaat beton jarenlang mee, waardoor het ook steeds vaker binnenshuis gebruikt wordt.

Gereedschap en machines om beton te verwerken

Als je een bouwproject hebt waar veel gewerkt wordt met beton, dan heb je vanzelfsprekend professionele machines en gereedschappen nodig. Nemen we bijvoorbeeld een trilnaald of een vlindermachine, die je gebruikt voor de afwerking van vers gestort beton. Met een trilnaald haal je bijvoorbeeld de luchtbellen uit het verse beton om de oppervlakte sterk en robuust te maken. De vlindermachine maakt de verharde oppervlakte egaal en verdicht de toplaag zodat deze goed aan de bulklaag kan hechten. Op die manier wordt het beton sterk en stevig.    
                                                                                                                       

Profiteer van de juiste kennis om het bouwproject tot een goed einde te brengen

Om de levensduur van het materiaal te verlengen en ervoor te zorgen dat het niet kapot gaat, moet je het op de juiste manier verwerken. Lievers Holland heeft de juiste expertise, gereedschappen en machines in huis voor bouwklussen met beton.

Betonnen vloercoating

Een coating op beton kan verschillende doeleinden hebben, zoals het verlengen van de levensduur van het materiaal. Daarnaast kan het de esthetiek van het beton verbeteren,  mogelijke barsten voorkomen of de vloer beschermen tegen corrosie. Er zijn twee verschillende coatings: gebonden en niet verlijmd. Verlijmde vloeren zie je vaak terug in gebouwen met meerdere verdiepingen en waar de structuur van de vloer complexer is.

 

De specialist in betonoplossingen

Lievers Holland is al meer dan vijftig jaar dé internationale specialist op het gebied van machines en gereedschap voor betonverwerking, -afwerking en -bewerking van vers gestort beton.