Webzinner
Zakelijk

Voorbeeld betalingsherinnering nodig?

voorbeeld betalingsherinnering

De voorbeeld betalingsherinnering van Bill is heel simpel aan te passen. U wilt ook betaald hebben dus moet u wel actie nemen. Het versturenvan een aanmaning is vaak een laatste mogelijkheid. Wel bestaat de optie dat uw klant niet meer terugkomt. Een vriendelijke sommatie heeft daarom uw voorkeur. Uw schuldenaar moet zich niet dood schrikken. Uw schuldenaar zal na de herinnering echt moeten gaan betalen. Een betalingsherinnering kunt u samenstellen uit een goede voorbeeldbrief. Ook u kunt een professionele ingebrekestelling laten verzenden naar uw schuldenaar.

De voorbeeld betalingsherinnering integreren in het bedrijfsproces

Nu je een goede Nederlandse tekst door je voorbeeld betalingsherinnering hebt. Moet je je afvragen op welk moment je welke aanmaning verstuurt. Wanneer stuur je de eerste ingebrekestelling en wanneer de tweede? Stuur je een 1e ingebrekestelling en daarna een 2e ? Nooit nummers op je laatste aanmaning zetten Wanneer je debiteur je laatste herinnering dan ontvangt en het is de eerste dan wacht hij op de tweede. Dus nooit je aanmaningen nummeren. De laatste aanmaning kun je wel markeren met laatste ingebrekestelling. De debiteur schrikt dan misschien en betaalt snel.

Een incassobureau inschakelen

Ook kun je de voorbeeld betalingsherinnering verhogen met wettelijke handels rente. Een ZZP-er kan niet teveel onbetaalde bonnen tegelijk hebben. Hij moet ook zijn rekeningen betalen en kan dat niet als er geen geld is. Je mag wettelijke rente bij de schuldenaar in rekening brengen. Dat kan al bij de eerste ingebrekestelling. Wordt er na de laatste aanmaning nog niet betaald. Schakel dan direct een incassobureau zoals Bill in. Ook zonder betalingsherinnering een incassobureau inschakelen is mogelijk. Wij schrijven uw degene die moet betalen eerst nog kosteloos aan als dat moet.

Voor meer info : Voorbeeld betalingsherinnering nodig?