Webzinner
Image default
Dienstverlening

Isolatieglas voor warmte & veiligheid

Heb jij kapot glas in je woning, of is je woning nog voorzien van enkel glas? In dat geval kan het zeer aan te raden zijn om isolatieglas aan te schaffen. Dit heeft namelijk zeer veel voordelen in tegenstelling tot enkel glas. In dit artikel gaan we in de op voordelen van isolatieglas en waarom je dit echt in huis zou moeten halen.

 

Lagere energierekening

Een praktisch voordeel van isolatieglas is dat je dan altijd te maken krijgt met een lagere energierekening. Misschien heb je best wel veel ramen in je woning en ben je een beetje bang dat je omwille van die reden een hoog bedrag moet betalen. Uiteraard is dat ook wel zo, want glas is niet extreem goedkoop. Maar een belangrijk gevolg daarvan is wel dat je er op de lange termijn juist van kunt profiteren. De reden hiervoor is ook tamelijk duidelijk. Je hebt het veel sneller warm in je woning. Je hoeft de kachel dus niet altijd op de hoogste stand te zetten en dat brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee. 

 

Veiligheid

Daarnaast zorgt isolatieglas ook voor meer veiligheid. Misschien was jij je al bewust van het feit dat er in Nederland veel wordt ingebroken. Dit wordt vaak door de ramen gedaan, want zeker bij enkel glas is het zeer gemakkelijk om er doorheen te komen als inbreker. Bij isolatieglas is dat veel lastiger en inbrekers zullen daar dan ook veel minder snel zin in hebben. Dus om de veiligheid te garanderen, is het aan te raden omwille van die reden ook dubbelglas aan te schaffen. 

 

Waardestijging

Een ander punt is dat je woning er ook in waarde van stijgt. Want het maakt je huis simpelweg meer waard, dus als je toch van plan bent om je huis te verkopen, dan kan gesteld worden dat dit ook zeer voordelig is daarvoor. Bovendien is je huis ook aantrekkelijker als je al dubbelglas hebt aangeschaft. Anders bestaat er namelijk een kans dat mensen geen zin hebben om je woning te kopen. Want er moet dan nog zoveel geregeld worden dat ze daar dan geen zin in hebben.