Webzinner
Aanbiedingen

Led trafo voor 12V led lampen

Heeft u led lampen en accessoires nodig? Dan bent u bij de Ledlampenfabriek.nl aan het goede adres. Hier vind u voor vrijwel elke lamp een geschikte vervanger. Naast losse lampen vind u hier ook de nodige accessoires zoals dimmers en trafo’s.

 

Waarom een speciale led trafo gebruiken?

Als u nieuwe led lampen koopt om uw 12V lampen te vervangen heeft u vaak ook een nieuwe trafo nodig. Veel traditionele halogeentrafo’s hebben namelijk een te hoog minimaal wattage voor het gebruik van led lampen. Op een halogeentrafo staat bijvoorbeeld 20-50 watt. Hier moet u dus minimaal 20 watt aan verlichting op aansluiten. Hier komen een paar led lampjes vaak niet aan waardoor het niet goed werkt. In dat geval heeft u dus een speciale led trafo nodig.

 

Waar op letten als u een transformator koopt?

Let dus altijd goed op het minimale wattage van uw trafo en het totale vermogen van uw lampen. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken of de trafo ook buiten wordt geplaatst. Hiervoor moet de trafo een zogenaamde IP waarde hebben. Dit zegt iets over de beschermingslaag tegen water. IP65 is waterdicht.

 

Overstappen op 12V led verlichting.

Het vervangen van uw 12V lampen kan een enorme besparing opleveren. Hierdoor stappen tegenwoordig al veel mensen over op deze zuinige verlichting. Ook de levensduur van deze lampen is een stuk langer. Hierdoor verdient u de investering in led vanzelf terug. Sommige 12V lampen zijn tegenwoordig ook makkelijk te dimmen met een 12V led dimmer.

Voor meer info : Led trafo voor 12V led lampen